spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Çelebi, 56’ncı Kuruluş Yıldönümü’nü kutladı

Seçtiklerimiz

Türk sivil havacılığının öncü ve köklü kurumu Çelebi, 56’ncı kuruluş yıldönümünü törenlerle kutladı. Kuruluş Yıldönümü kapsamında kutladığı gerçekleştirilen Kıdem Plaket Törenleri’nde; 5, 10, 15, 20, 25 ve 30 yıllık toplam 1.391 Çelebi personeli de ödüllendirildi.
 
Atatürk Havalimanı’ndaki ilk törende konuşan Canan Çelebioğlu, Çelebi’nin Türkiye’nin ilk özel sektör yer hizmetleri şirketi olarak 1958 yılında kurulduğuna dikkat çekerek, bugün geldiği uluslararası arenadaki güçlü konumunda, dev Çelebi Ailesi’nin her bir bireyinin büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, teşekkürlerini iletti.
 
Türk sivil havacılığının global markası Çelebi, 56’ncı yaşını, Çelebi 56’ncı Kuruluş Yıldönümü’nü düzenlenen Personel Yemekleri ve Kıdem Plaket Törenleri ile kutladı. 1958 yılında, Esenboğa’da 8 metrekarelik bir ofiste, 1 merdiven 5 işçi ile kurulan Çelebi bugün, Türkiye ile birlikte iki kıta, 5 ülkede ve 36 havalimanında, toplam 13.342 çalışanı ile yüksek standartlarda yer hizmetleri, kargo&antrepo hizmetleri sunuyor.
 
Çelebi, ulusal ve uluslararası alanda verilen ödüller ile de taçlandırılan başarılı çalışmaları ile bugün, global arenada sektöründeki en önemli kuruluşlar arasında yer alıyor. Öncüsü olduğu Türkiye sivil havacılık, yer hizmetleri ve kargo&antrepo hizmetleri sektörünü yurtdışında başarı ile temsil eden Çelebi Havacılık Holding, 2014 yılında 56’ncı kuruluş yıldönümünü kutluyor. Bu kapsamda Çelebi’nin yurtiçi ve yurtdışındaki birimlerinde Personel Yemekleri ve Kıdem Plaket Törenleri düzenledi. Bu kapsamda 5, 10, 15, 20, 25 ve 30 yılı aşkın süredir Çelebi’de çalışan toplam 1.391 personele, plaket ve ödüller verildi.
 
Çelebi 56’ncı Kuruluş Yıldönümü ve Kıdem Plaket Törenleri’nden ilki, Çelebi Hava Servisi’nin Atatürk Havalimanı İstasyonu’nda düzenlendi. Çelebi Havacılık Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Canan Çelebioğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen ilk Çelebi Kuruluş Yıldönümü ve Kıdem Plaket Töreni’ne, Çelebi üst yönetiminin yanı sıra ÇHS Atatürk Havalimanı İstasyonu, kargo&antrepo çalışanları ile Genel Müdürlük personeli de katıldı.
 
Kutlamada konuşma yapan Canan Çelebioğlu, Çelebi’nin yarım asrı aşkın süre önce Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk özel sektör yer hizmetleri şirketi olarak kurulduğu günden bu yana kat ettiği önemli mesafeye dikkat çekti. Çelebi’nin bugün Türkiye ve global arenada gerçekleştirdiği faaliyetlerde yakaladığı başarıların, ulusal ve uluslararası arenada verilen ödüllerle sık sık taçlandırıldığını da hatırlatan Canan Çelebioğlu, “2014’ün hemen başında bir biri ardına aldığımız 4’ü uluslararası toplam 5 ödül ile 56’ncı yaşımıza da ayrı bir gurur ve onur ile girdik.

1 merdiven 5 işçi ile kuruluna Çelebi bugün, 5 ülkedeki en önemli 35 havalimanında hizmet veren ve bulundukları havaalanlarında, alanlarında en çok tercih edilen kuruluşlara sahip. 1958 yılında 5 işçimiz ve bizlerle birlikte 9 kişi olan Çelebi Ailesi; 56’ncı yılında, 13.342 kişilik dev bir aile oldu. Yüzlerce havayolu şirketine hizmet veriyoruz, yüz binlerce ton kargo yükleyip boşaltıyoruz. Gerek Türkiye’de ve gerekse bulunduğumuz tüm ülkelerdeki havalimanlarında verdiğimiz yüksek standartlardaki hizmet kalitesi ile tercih ve takdir gören bir kurum olmak, bizleri onurlandırıyor.

Bu başarılarımızın ulusal ve uluslararası arenada aldığımız ödüllerle de sık sık tescil edilmesi de, bizler için ayrı bir gurur kaynağı oluyor. Ancak bugün geldiğimiz nokta ve ortaya koyduğumuz bu global başarı, elbette ki Türkiye’den Hindistan’a, Macaristan’dan Almanya ve Avusturya’ya kadar her istasyonumuzda, her birimizde çalışan tüm personelimizin katkılarıyla ortaya çıkan bir sonuç” diyerek, dev Çelebi Ailesi’nin her bir bireyine, bu önemli katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.
 
Çelebi belgeselinin de gösterildiği Çelebi 56’ncı Kuruluş Yıldönümü ve Kıdem Plaket Törenileri’nin ilkinde, yapılan konuşmaların ardından 56’ncı yıl pastası da kesildi. Törende daha sora 5, 10, 15, 20, 25 ve 30 yıllık Çelebi çalışanları sahneye davet edilerek, plaket ve ödülleri verildi.
 
Kıdem Plaket töreninde en yoğun alkışı ise; 1983’ten bu yana Çelebi bünyesinde görev alan Mehmet Kaya ve Erol Çamur aldı. Uçak altında göreve başlayan Erol Çamur, örnek bir başarı göstererek ÇHS Genel Müdürlük kadrosuna geçti. Erol Çamur, halen ÇHS’de Proje Müdürü olarak görev yapıyor. Çelebi’ye 30 yıl üzeri hizmet veren bir diğer isim olan Mehmet Kaya ise Ali Cavit Çelebioğlu’nun vefatı ile birlikte, kurumun kanuni ve hukuki danışmanlığını üstlendi. Mehmet Kaya, halen Çelebi Havacılık Holding’de Yönetim Kurulu Danışmanlığı’nı yürütüyor.
 
Çelebi Hava Servisi Personel Yemekleri ve Kıdem Plaket Törenleri’nde, birbirinden renkli sahneler de yaşanıyor. Uyarlanan Çelebi şarkısının hep bir ağızdan söylendiği Personel Yemekleri ve Kıdem Plaket Törenleri, gerçekleştirilen müzik performansları ve dans gösterileri ile de büyülüyor. İlki 24 Nisan’da Antalya’da gerçekleştirilen ÇHS Antalya personel yemeğini, sırasıyla ÇHS Sabiha Gökçen (3 Mayıs) ve ÇHS Diyarbakır (31 Mayıs) yemekleri takip etti.

Kuruluş Yıldönümü çerçevesinde düzenlenen kutlamalarda Diyarbakır’da bir grup Çelebi çalışanı tarafından sergilenen tiyatro performansı, beğeni ile karşılandı. Çelebi’nin 28 istasyonunda düzenlenen Kıdem Plaket Törenleri’nin yanı sıra 56’ncı kuruluş yıldönümüne yönelik Personel Yemeklerinin ÇHS İstanbul İstasyonu ve Kargo/Antrepo dahil olmak üzere diğer ÇHS istasyonlarında 2014 yılı ikinci yarısında gerçekleştirilmesi planlanıyor.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika