spot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Çevreci Leo’nun jetleri ne olacak!

Seçtiklerimiz

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından "iklim" konusunda barış elçisi olarak seçilen hatta beratını bizzat BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un elinden alan Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio, bugünlerde konferanslardan gösterilere koşuyor. ABD’nin New York şehrinde geçtiğimiz gün BM’nin düzenlediği Küresel Isınma Zirvesi’nde ön saflara yerleşen DiCaprio’ya magazin dünyası, petrol milyarderlerinden kiraladığı yatları sormaya başladı.

Zirvedeki konuşmasında "Bugün burada ya tarih yazarsınız ya da hakkınızda kötü konuşulmasına mahkûm olursunuz" ifadesiyle gündeme oturan DiCaprio hakkında İngiliz Daily Mail gazetesi sert bir haber kaleme aldı: Haberde, New York’taki diğer 400 bin kişiyle birlikte çevre duyarlılığına dikkat çeken ünlü oyuncunun sahip olduğu dört ev, özel jetler ve petrol milyarderlerinden kiraladığı yatlar soruldu. 2020’ye kadar karbon emilimini azaltılmasına dair adım atılması amacı taşıyan zirvede konuşma yapan ünlü oyuncunun, sadece bu yıl içinde özel uçağıyla en az 20 seyahat gerçekleştirdiği ve bu uçuşlarda atmosfere toplam 40 milyon ton karbon gazı salındığı belirtildi.

Özel jetin atmosfere yaydığı bu karbon miktarının, havayolu şirketleriyle yapılan uçuşlarla kıyaslandığında yılda 37 kat daha fazla çevreyi kirlettiği kaydedildi. "İklim değişikliği aktivisti" sıfatı ile çeşitli gösterilerde ön saflarda görülen DiCaprio’nun, kendi yaşam tarzının çevreye nasıl etki ettiğine yönelik sorulan soruları ise cevapsız bıraktığı ifade edildi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika