spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Çin’den Kuzey Kore’nin uçak seferlerine kısıtlama

Seçtiklerimiz

Çin, Kuzey Kore havayolları Air Koryo’nun uçak seferlerini kısıtlama kararı aldı.
 
Shanghai Daily gazetesinin Çin Sivil Havacılık İdaresi’ne dayandırarak verdiği habere göre, geçen ay Kuzey Kore’nin başkent Pyongyang’dan Çin’in başkenti Pekin’e sefer yapan Air Koryo’ya ait Rusya yapımı Tupolev TU204-300 model uçağı, kabin içerisinde duman oluşmasından dolayı acil iniş yaptı.
 
Herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı olayla ilgili yapılan soruşturmada, dumana sebebiyet veren 3 sorun tespit edildiğini açıklayan Çinli yetkililer, Air Koryo’nun, uçak bakımının yanı sıra hava trafik kontrol merkezi ile iletişime geçilmesi ve acil durum eğitimlerinin geliştirmesi gerektiğini belirtti.
 
Yetkililer ayrıca Air Koryo’nun havacılık ve uçak teknik sorunlarına ilişkin de eğitimlerini geliştirmesi yönünde tavsiyede bulunurken, ilgili önlemler kapsamında Air Koryo’nun uçuşlarının kısıtlanacağını ifade etti.
 
Bu arada, dış dünya ile çok az bağlantısı olan Kuzey Kore’de, hükümetin belirlediği çok az kişiye yurtdışı çıkış izni verilirken, uçak seferlerinin çoğu Çin’e, bir kısmı da ülke sınırına yakın Rusya’nın doğu bölgelerine yapılıyor.
 
Kuzey Kore’de 1950 yılında kurulan ve ülkenin tek havayolu şirketi Air Koryo, dünyanın en kötü kalite standartlarına sahip havayolu şirketleri arasında. Kuzey Kore’nin kullandığı Rus yapımı uçak, 140 kişi kapasiteli ve orta sınıfta bulunuyor.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika