spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Corendon Otelcilik Sektöründe Büyümeye Devam Ediyor!

Seçtiklerimiz

Kendi kategorisinde Amsterdam’daki en iyi 10 otel arasında yer alan ve 19. Yüzyıldan kalma tarihi bir manastır binası olan The College Hotel’i bünyesine katan grup, otelin açılışını Hollandalı iş adamları, sanatçılar, Türk turizmciler ve basının katıldığı bir davetle kutladı.    

Ödül alan tasarım

İlk olarak 1895 yılında okul olarak hizmete başlayan binasıyla The College Hotel, tarihi dokusu bozulmadan özenle dizayn edilmiş 40 odası, çok amaçlı 4 adet salonu, muhteşem bir lounge bar, güneşli teras ve benzersiz konsepti ile geçtiğimiz yıllarda “En iyi iç mimari” dalında Prix Villegiature ödülünü kazandı.

The College Hotel’in 19.yüzyıldan bugüne koruduğu tarihi dokusunun sırrı, modern mimari ile tasarımın uyumundaki başarısı.. Yüksek tavanlar, büyük şömineler, geniş merdiven boşlukları otelin tarihi atmosferine katkıda bulunmakta. Otel, konaklama dışında iş toplantıları, kongreler ve çok geniş konseptli düğünler için büyük ve şık salonlara sahip.

İstihdamda öğrencilere öncelik

The College Hotel, açıldığı günden bugüne bir eğitim merkezi gibi otelcilik okullarından gelen öğrencileri uzman ve deneyimli profesörlerin gözetiminde çalıştırıyor. Böylece öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlarken aynı zamanda da turizm ve otelcilik sektörü için kalifiye eleman yetiştiriyor. Bu yaklaşım, misyonunu ve vizyonunu insan odaklı konumlayan ve eğitim alanında birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Corendon Turizm Grubu ile de birebir örtüşüyor.

Lokasyon  – Konum

The College Hotel, Amsterdam Old South’da Fashion, Diamond & Museum bölgesinin merkezi olan Roelof Hartplein’de bulunuyor. Otel, konser binasının, ulusal müzenin, Van Gogh müzesinin ve Belediye müzesinin bulunduğu Museumplein’e yürüme mesafesinde ve Vondel parkına, P.C. Hooftraat’a, tiyatrolara ve sinemalara da çok yakın.

Amsterdam’da 2. Otel Şubat Ayında Açılacak!

Grubun Türkiye’de Bodrum, Çeşme, Antalya’da 5 oteli bulunurken, Amsterdam’daki 2. otelleri de Şubat ayında açılıyor.  Eski şehrin ve havalimanının tam ortasındaki New-West bölgesinde inşaatı süren 4 yıldızlı Vitality Hotel münferit ve uluslararası iş seyahati gerçekleştiren müşterilere hitap ediyor. 263 odalı otelde Boeing 737 uçağının kokpitinde konaklama da mümkün olacak. 737 Cockpit Suite adı verilen özel oda, 120 metrekare olup otelin 7. katında bulunuyor. Bütün odalarda otel yönetiminin özel olarak Türk şirketi Sabah ile tasarladığı Corendon yatağı bulunuyor.

Otel Yatırımları Devam Edecek!

1997 yılında Yıldıray Karaer ve Atılay Uslu tarafından Hollanda’da kurulan Corendon Tur Operatörlüğünün yıllar içerisinde sağlam adımlarla büyüyerek bugün havayolu taşımacılığı, otelcilik, incoming hizmetleri gibi sektörün her alanında en büyükler arasına girmesini değerlendiren Karaer, otelcilik sektörüne ilk kez Bodrum’da adım attıklarını belirtti. Kısa süre içerisinde otel sayısını 7’ye çıkararak hizmet ve kalite anlayışlarını bu sektöre taşıdıklarını dile getiren Karaer, Avrupa’da ve Türkiye’de otel yatırımlarının hız kesmeden devam edeceğini sözlerine ekledi. Karaer, “Barselona’da bir otel projemiz var, Amsterdam, Barselona, Londra gibi operasyonların daha kolay yapılabileceği noktalarda büyümek hedefindeyiz. Yine Amsterdam’da havalimanı yanında bir airport oteli düşünüyoruz. İstanbul otel yatırımı planladığımız bir diğer şehir. Daha çok kiralama yöntemini tercih ediyoruz. Bir hayalimiz de Girit Adası’nda otel işletmek." dedi.

Corendon Laleleri Hollanda Piyasasında!

Hollanda’nın en büyük 3. tur operatörü olan Corendon kendi ismi ile logosunun renginden lale ürettirerek piyasaya sunuyor. Kökeni Türkiye’ye dayanan laleleri Hollanda’da kurulmuş bir Türk şirketinin adıyla piyasaya sunarak bir hoşluk yaratmak istediklerini belirten şirket ortakları Yıldıray Karaer ve Atılay Uslu, The College Otel’in tanıtım kokteylinden sonra Keukenhof lale bahçelerine inerek Corendon lalelerinin ilk tohumlarını beraber ektiler.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika