spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Cruise gemileri artık Türkiye limanlarına uğramayacak

Seçtiklerimiz

Üç büyük gemi turu operatörü olan Crystal Cruises, Celebrity Cruises ve Royal Caribbean International daha önce programda bulunan Türk limanlarına 2016 yılı içinde uğramayacaklarını duyurdu. İptallerin gerekçesi olarak ise güvenlik endişesi gösteriliyor.
 
2015 yılında gemi turlarının önemli duraklarından olan Tunus’ta bir müzede gerçekleştirilen saldırı sonrası ve son olarak Sultanahmet’te IŞİD tarafından turistleri hedef alan saldırının ardından gemi turu şirketleri programlarında değişikliğe gitti.
 
Crystal Cruises şirketine ait Crystal Symphony gemisi, bu yıl İstanbul’a uğramak yerine Atina ve Rodos adasına demirleyecek. Aynı şekilde şirketin Crystal Esprit adlı gemisi de Türk limanlarına uğramayacak.
 
Bir diğer gemi turu operatörü Celebrity Cruises de Eylül 2016’da İstanbul’da limanlama planını değiştirdiğini duyurdu. Şirket, İstanbul yerine başka bir ülkede durulacağını açıkladı.
 
Royal Caribbean International ise Türkiye rotasını tam olarak değiştirmediğini; ancak gidilmesinin de netleşmediğini duyurdu. Şirket, Türkiye’deki gelişmelerin yakından takip edildiğini ve duruma göre bir karar alınacağını bildirdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika