spot_img
spot_imgspot_img
19.2 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

D-8 Sivil Havacılık Toplantısı 23 Mayıs’ta

Seçtiklerimiz

D-8 Genel Sekreterliğinden edinilen bilgiye göre, bu yıl 10’uncusu düzenlenecek toplantıya üye ülkelerden Pakistan, Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır ve Nijerya sivil havacılık otoriteleri ve özel sektör temsilcileri katılacak.
 
D-8 ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu ilk gününde , açılış konuşmaları yapılacak. Öğleden sonra grup çalışmalarında “Ticari Konular”, “Emniyet ve Güvenlik”, “Hava Seyrüsefer ve Hava Trafik Yönetimi” ve “Eğitim ve Kapasite Oluşturma” başlıkları altındaki “Görev Gücü” çalışmalarının geldiği aşamayı ve raporları ele alacak.
 
Toplantının ikinci gününde ise üye ülkelerin sivil havacılık alanında kaydettikleri son gelişmeler ve çalışma alt grupları tarafından sunulan raporlar ele alınacak. Günün ikinci yarısında toplantının sonunda sonuç raporu yayımlanacak. Yeni başkan seçilecek ve bir sonraki toplantı tarihi belirlenecek.
 
D-8 ülkeleri Sivil Havacılık Grubu
 
Türkiye’nin öncülüğünde 1997’de ekonomik kalkınma ittifakı olarak kurulan D-8 grubu,Türkiye, Pakistan, Nijerya, Malezya, İran, Endonezya, Mısır ve Bangladeş’ten oluşuyor. Grubun daimi sekretaryası İstanbul’da bulunuyor.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika