spot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

DHMİ 65 hava trafik kontrolörü alacak

Seçtiklerimiz

DHMİ’nin Resmi Gazete’de yer alan ilanına göre, taşrada istihdam edilmek üzere alınacak 5 asistan hava trafik kontrolörlüğü ve 60 stajyer hava trafik kontrolörlüğü pozisyonları için başvuracakların, KPSSP3 puan türünden en az 70 almış olması gerekiyor.
 
 
Bunun yanı sıra adayların 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu olması, "Hava Trafik Kontrolörü Olur" ibareli sağlık raporu alması şartı aranıyor.
 
 
Adayların ayrıca, hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmaması gerekiyor.
 
 
 
Stajyer hava trafik kontrolör adayları için İngilizce dilinde YDS sınavından en az 70 puan almış olmak veya buna denk diğer sınavlardan yabancı dil belgesine sahip olmak gerekiyor. 
 
 
 
Adayların seçiminde, Hava Trafik Kontrol adayları için geliştirilmiş, bilgisayar destekli seçme sınavı veya genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme gibi özellikleri test etmeye yönelik yazılı sınav ve Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak gibi özelliklerin tespitine yönelik sözlü sınav uygulanacak.
 
 
 
Başvurular 12 Nisan – 28 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika