spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

DHMİ’den Konya Havaalanı’yla ilgili açıklama

Seçtiklerimiz

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Son yıllarda tüm havalimanlarımız, ileri teknoloji ürünü sistemlerle donatılmıştır. Yurt genelinde 43 Havalimanında, dünya standartlarında hizmet veren toplam 59 ILS Sistemi bulunmaktadır. 

Konya havalimanımıza 2008 yılında ileri teknoloji ürünü ILS cihazı kurularak olası uçuş iptali veya gecikme sayısı minimuma indirilmiştir. Sistem, bu tarihten günümüze kadar sorunsuz bir şekilde hizmet vermektedir.

Konya’da Kurulu bulunan CAT-I ILS operasyonunda görüş mesafesi 800 m’nin altında olduğunda, uçuş emniyetine yönelik uluslararası havacılık kuralları gereği, hava yolu şirketleri tarafından seferlerin yapılabilmesi için meteorolojik şartların uygun hale gelmesi beklenmektedir.

Kötü hava koşulları nedeni ile meydana gelen ve teknik donanım eksikliği ile alakası bulunmayan gecikme ve iptallerin nedeni budur. Düşük görüş sebebiyle sefer iptalleri, içinde bulunduğumuz mevsim itibariyle sadece Konya’da değil, yurdumuzun İç, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde de yaşanmaktadır. Konya kamuoyuna saygı ile duyurulur.”  

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika