spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

DHMİ görevde yükselme yönetmeliği değişti

Seçtiklerimiz

9 Şubat 2015 tarihli ve 29262 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinindeki bazı değişiklikler yapıldı. Görevde yükselme suretiyle atanacaklarda aranacak özel şartlar bölümünde şu değişikliklere yer verildi. 

Şube Müdürü kadrosuna atanabilmek için ek şart getirildi. Yapılan değişikliklerin tümüne haberimizde bulabilirsiniz.

 

Bulunan şartlara ek olarak teknik nitelikteki şube müdürlüğü kadrolarından elektronik müdürlüğü kadrolarına atanabilmek için ayrıca ATSEP (Air Traffic Safety Electronics Personnel) lisansına haiz olmak gerekiyor. Uzman pozisyonuna atanabilmek için Fakülte veya en az 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak ve kamu kurum ve kuruluşlarında en az beş yıl çalışmış olmak ve bu sürenin en az iki yılını fiilen bulunan branşlara Koruma ve Güvenlik Görevlisi de eklendi. Ayrıca Köprü Operatörü ve Apron Memuru olarak atanabilmek için, Genel Müdürlük tarafından verilen ilgili hizmet içi mesleki kursu başarı ile tamamlamak şartı yürürlükten kaldırıldı.

Teknisyen pozisyonuna atanabilmek için şartlar değiştirildi. Teknisyen (uçuş kontrol) pozisyonuna atanabilmek için, hava araçları bakım lisansına sahip olmak ve bunu belgelendirmek şartı Teknisyen Uçucu (uçuş kontrol) pozisyonuna atanabilmek için elektronik teknisyeni unvanında görev yapan personelden kuruluş içi uçuş kontrol eğitimini tamamlamak ve sağlık durumunun ICAO Ek – 1 Class II kriterlerine uygun olduğunu sağlık kurulu raporu ile belgelendirmek olarak değiştirildi. Ayrıca Teknisyen Uçucu (Uçak-Helikopter-Hava araçları bakım) pozisyonuna atanabilmek için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilmiş geçerli hava araçları bakım lisansına sahip olmak ve sağlık durumunun ICAO Ek – 1 kriterlerine uygun olduğunu sağlık kurulu raporu ile belgelendirmek de teknisyen olarak atanmak için istenen şartlar arasında.

Görev grupları arasında geçişler bölümünde yer alan Tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinin birinden alacakları sağlık kurulu raporuyla, ifa etmekte oldukları görevi yürütemeyecek durumda olanlar, raporlarının kuruluş tarafından belirlenecek hakem hastaneden teyidini müteakip, görevde yükselme veya unvan değişikliği mahiyetinde olmamak kaydıyla, durumuna uygun bir pozisyona atanabilirler kısmındaki “durumuna uygun” ibaresi “Kuruluşun ihtiyacına göre” şeklinde değiştirilmiştir.

14 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika