spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

DHMİ, yerli ambulift üretti

Seçtiklerimiz

Yurt dışından ithal edilen ambuliftin artık DHMİ atölyelerinde imal edileceğini bildiren Birdal, bunun yanı sıra konveyör, el bagaj arabası, ışıklı yel tulumu, mobil kule gibi imalatların kuruluş imkanlarıyla üretilmesinin mühim bir başarı olduğuna dikkati çekti.

Ar-Ge çalışması olarak geliştirilen ve tamamen DHMİ’nin mühendis ve teknisyenlerinin bilgi, proje ve emeği ile bu cin vasıta ve sistemlerin üretiminden ötürü kutlama ve takdirlerini ifade eden Birdal, şunları kaydetti:

"DHMİ’nin kurumsal kimliği, bu cin projelerle daha da gelişip tanınarak ehemmiyet kazanmakta. Yeni üretilen ambulift vasıtayı yürüyüş motorlu şase, hidrolik çapraz makaslarla uçağa 3,5 metre yükselebilen kabin kısmı, jeneratör ile hidrolik sensörlü uçağa bindirme ve indirme kısımlarından meydana geliyor. Ülkemizde ilk defa kuruluşumuz tarafından imalatı gerçekleştirilen bu mahsul, vatan dışı maliyetinin yüzde 10’u gibi bir rakamla müdürlüğümüz ekiplerince imal edildi. Bu cin güzel ve mühim çalışmalardan ötürü arkadaşlarımızı kutluyorum. DHMİ Genel Müdürlüğünün havacılık alanındaki çalışmaları artarak devam edecek."

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika