spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Doktorluğun bıraktı gökyüzüne koştu

Seçtiklerimiz

Karaca, 15 yıllık doktorluğun ardından pilot olmaya karar verdi.

Türk Hava Yolları’nda (THY) 5 yıldır görev yapan, 4 bin saat uçuş deneyimine sahip 41 yaşındaik pilot Volkan Karaca, bu hayaline 15 yıllık doktorluk mesleğinde bir hastanenin acil servisinde çalışırken verdiği ani kararla ulaştı.

Özel bir uçuş okulunda aldığı iki senelik eğitimden sonra THY’ye yaptığı pilotluk başvurusu kabul edilen Karaca, 2015’te kaptan pilot olmayı bekliyor.Uçaklarla tanışmasının henüz 5 yaşındayken gerçekleştiğini belirten Karaca, yüzündeki çizikleri göstererek, "Çocukluğumda evimiz Ankara Esenboğa Havalimanı’na yakındı. Aslında ailede pilot yok. Babam deniz astsubayıydı. Orada uçakları seyretmek için hep ağaçların tepesine çıkıyordum. Şu yarıklar hep oradan gelmiştir. Ağaçtan düştüğüm için oldu" diye konuştu.  
 
Karaca, liseden sonra ailesinin Türk Hava Kuvvetleri’ne girmesine izin vermemesi üzerine kendini Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi koridorlarında bulduğunu söyledi. Üniversite yıllarında havacılık sevdasından vazgeçmediğini dile getiren Karaca, şöyle devam etti:
"Bu süreçte paraşütle atlayış yaptım. Hep uçaklarla ilgileniyordum. Daha sonra 2006 yılında özel bir uçuş okuluna gittim. Okulu 2008’de bitirdikten sonra THY elemelerine girdim. Kazandıktan sonra Almanya’ya sınavlara gittim. Arkasından Fransa’da Airbus 320 eğitimi aldım. 2010’dan beri aktif pilotluğum devam ediyor. Seneye kaptanlık da geliyor."

5 DOKTOR DAHA VAR
    
Karaca, gençlere zevk alarak yapacakları meslekleri tercih etmelerini tavsiye ederek, "Ben buraya girerken ailemde pilot yoktu. THY bana inandı. Çünkü işin gerçeği, insanlar bir doktordan pilot olunabileceğine soru işaretiyle bakarken THY beni kanatları altına aldı. Eğitimleri verdi" diye konuştu.

THY bünyesinde daha önce doktorluk yapan 5 pilotun olduğunu aktaran Karaca, onlarla bir araya geldiklerinde uçuşta yaşadıkları tecrübeleri paylaştıklarını dile getirdi. Seferde hastalanan yolcuya müdahale etmek için uçuş güvenliği adına kokpitten çıkamadıklarını belirten Karaca, ancak iyi eğitim alan kabin ekibine yardımcı olabildiklerini kaydetti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika