spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Dolandırıcılar iş başında

Seçtiklerimiz

Seyahat acentesi sahibi Meral Terzi, “THY çekiliş biletinden 59 bin Euro kazandınız, alabilmek için 1500 Euro’luk noter masrafını göndermelisiniz” kurgusuyla dolandırılmaya çalışıldığını bildirdi, vatandaşları uyardı.

Aytours seyahat acentesi sahibi ve kendisi de sık sık seyahat eden Terzi, “Beni arayıp Türk Hava Yolları (THY) ile uçuş yapanlar arasından, THY çekiliş biletlerinde yapılan çekilişle 59 bin Euro kazandınız. Ancak bunu alabilmek için 1500 Euro’luk noter masrafını havale etmelisiniz dediler” dedi.

Bunun üzerine internetten bir araştırma yaptığını aktaran Terzi, “Araştırınca Zaman Gazetesinin İsviçre’de Türklerin THY adı kullanılarak dolandırıldığı haberini okudum. Dolandırıcılık yaptığından emin olunca polisi aradım, ancak polis bu konuda bir şey yapamayacağını söyledi” dedi.

Kendisini arayanların Almanya’dan olduğunu aktaran Meral Terzi, “Türkçe konuşuyorlar. Hatta Çekiliş Daire Başkanlığı (http://www.cekilisdairebaskanligi.com/) diye bir internet sayfası (web sitesi) da açmışlar. Çekiliş Daire Başkanlığı, No 1, Balgat/Ankara diye adres veriyorlar. Beni ilk Merkez Bankası Münih’ten arıyoruz diye arayıp, ‘sizi Çekiliş Daire Başkanlığı’ndan arıyorlar, fakat bulamamışlar dediler. Güya parayı da Münih’e yatırmışlar. Üçüncü kazanan şahısmışız ve 59 bin Euro kazanmışız. Güya ilk kazanan 189, ikincisi 119 bin Euro kazanmış” dedi.

Sık seyahat ettiği için THY biletleri üzerinden çekilişle para kazandığı iddiasının önce cazip göründüğünü belirten Terzi, “Çekilişler oldu bizde ama böyle değil. Bilet kazanma, otel tatili falan oldu, böyle değil” dedi.

Münih’ten, 089 21554… numaralı telefondan sözde Merkez Bankası’ndan Emre K.’dan gelen telefonun üzerine, kendisine verdiği; Türkiye’deki Çekiliş Daire Başkanlığı’na ait 00 90 5342015083 numaralı telefonu aradığını ve Yusuf Yıldırım‘la konuştuğunu kaydeden Terzi,

“Onlara sordum. Tabii kazanmışsınız dediler. Şifreleri de verdiler bana. Ama hani büroda çalışırken arkadan sesler gelir ya, burası sanki hiç kimsenin çıtı çıkmayan karanlık bir oda, bir birine bağlıyorlar gibiydi. Onların verdiği numara bir başka, benim oradan aradığım başka bir numara ama aynı şahıs çıkıyor. Sonra bir Alman aradı, beni Almanca ikna etmeye çalıştı. Hiç gereği yok dedim. İkna edici konuşuyorlar; biz sizden bir şey istemiyoruz, pasaportunuz, nüfus kâğıdınızı hazırlayın diye. Merkez Bankası size parayı iade edecek. Ancak önce sizin noter masrafını 1500 Euro’yu havale etmeniz lazım dedi. O zaman ben, ‘şimdi asıl meseleye geldik’ dedim. Annemi de Türkiye’de buna benzer bir şekilde dolandırmaya çalıştıklarından ben konuyu baştan anladım. Televizyonlarda görüyoruz. Ben onlara, madem kazandım gelin buraya, iade edersiniz, ben size 1500 değil, 3 bin veririm dedim” diye konuştu.

Vatandaşları uyaran Terzi, “Ben bu tuzağa düşmedim, ama iki üç saat uğraştım. Konsolosluğu falan aradım. Ancak birinden biri bu tuzağa düşecek. Başka insanlar bu tuzağa kanmasın diye olayı size anlatmak, vatandaşlarımızı uyarmak istedim. Bir de şöyle bir iddia var; TC vatandaşlık numaralarımız ellerinde. Bu da çok riskli bir şey” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika