spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Drone’lar pilotların korkulu rüyası oldu

Seçtiklerimiz

Hal böyle olunca havada yaşanan kaza ihtimalleri de artmış oldu. Pilotların verdiği bilgiye bakılırsa, son zamanlarda drone’ların yarattığı kaza riskleri endişe verici boyutlarda.

New York ve Washington DC’de güçlükle atlatıldığı söylenen tehlikelerin en büyük sebebi drone’ların kurallara aykırı olarak kullanılması. Normal şartlarda 120 metreden daha yükseğe çıkmaması gereken drone’ların, 600 metreye kadar yüksekliklerde uçurulduğu söyleniyor. Ayrıca drone’ların uçurulmasının yasak olduğu havaalanı gibi yerlerde de uçuşlar yapıldığına dikkat çekiliyor.

Örnek vermek gerekirse; 8 Eylül’de pistten yeni kalkış yapan bir uçak, 600 metreye ulaştığında bir drone ile çarpışacak kadar yakınlaşmış, kaza son anda önlenmişti. Bir diğer olayda ise piste inmek üzere olan uçağa 15 metre yaklaşan drone, kazaya davetiye çıkarmıştı. Eğer bu drone’lar uçağın motoruna çarpmış olsaydı, içerisinde bulunan büyük lityum pil patlamaya sebebiyet verebilir ve bu da korkunç sonuçlar doğurabilirdi.

Drone’ların önümüzdeki dönemlerde daha popüler hale geleceğini düşündüğümüzde kaza oranının artabileceğini öngörmek mümkün. Bunun önüne geçmek içinse, drone’ların daha sıkı denetleneceği bir sistemin gelmesi gerekiyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika