spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Dünyanın ilk özel uzay üssünün yeri belirlendi

Seçtiklerimiz

Öneri, Space X şirketinin kurucusu ve kıdemli tasarımcısı Elon Musk tarafından sunuldu. Haber valinin internet sitesinde yer aldı.
 
Yönetim, projeye yaklaşık 15 milyon dolar yapmaya hazırlanıyor. Ayrılacak finansman üssün altyapı çalışmalarında kullanılacak. Uzay üssü inşaat çalışmaları 300’ün üstünde istihdam ve ayrıca eyalet ekonomisine 85 milyon dolar civarında para girdisi sağlayacak.
 
Perry ve Musk, eyalet topraklarında Space X uzay üssü kurma fikrini daha 2011 yılında gözden geçirmeye başladı. Brownsville Belediye Başkanı Tony Martinez tarafından da desteklenen proje, ABD Federal Havacılık İdaresi’nde onaylandı.
 
Yılda en ç0k 12 taşıyıcı füze fırlatılma kapasitesine sahip olması planlanan özel üssün müşterileri genelde özel şirketlerle birlikte NASA da olacak. Space X şirketi füze fırlatmak için halen Florida’nın Canaveral Burnu’nda yer alan üssü ve Kaliforniya eyaletinin Santa Barbara Bölgesi’nde bulunan Vandenberg Hava Kuvvetleri Üssü’nü kullanıyor.
 
PayPal ödeme sistemi kurucusu Elon Musk tarafından 2002 yılında kurulan SpaceX (Space Exploration Technologies Corporation) şirketi Falcon tipi taşıyıcı füze üretimi, fırlatılması ve Dragon modeli geri dönen kapsül üretimi ile meşgul oluyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika