spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Düşen Cezayir yolcu uçağı geri dönmek istemiş

Seçtiklerimiz

Fabius "Bildiğimiz, o gece havanın çok kötü olduğu, mürettebatın, irtibat tümüyle kesilmeden önce, rotayı değiştirmek sonra da geri dönmek istediği" diye konuştu.Uçağın iki karakutusu incelenmek üzere Fransa’ya götürüldü.Kazayla ilgili soruşturma Fransa öncülüğünde yürütülüyor.Düşen yolcu uçağında 54’ü Fransız vatandaşı 118 yolcu ve mürettebat bulunuyordu.
 
Haftalar sürebilir
Fransa’dan uzmanlardan oluşan bir uzman grup halen Mali’de enkaz üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor.
 
 
Fransa Dışişleri Bakanı, enkaz üzerindeki çalışmaların çok zor koşullarda yürütüldüğünü de kaydetti, "Bu uzun zaman alan, zor ilerleyen, çok karmaşık bir iş" dedi.
 
Fransa, Mali ve Hollanda’dan Birleşmiş Milletler Barış gücü askerleri (MİNUSMA)Mali’nin, Burkina Faso sınırına yakın Gossi kasabasının 80km kadar güneyindeki kaza alanını korumaya aldı.
 
Dün bir Fransız yetkili iki karakutunun Fransa’ya ulaştığını ve uzmanlarca inceleneceğini duyurmuştu.Karakutulardan biri, enkaz yerine ulaşan görevliler tarafından hemen diğeri ise Cumartesi öğleden sonra bulunmuştu.
 
Soruşturmayı yürüten ekibe yakın bir kaynak Fransa Haber Ajansı AFP’ye kutulardan birinin dışının hayli hasar gördüğünü söyledi.
Fakat Fransa havacılık soruşturma dairesi sözcüsü Martine Del Bono karakutuların durumu hakkında yorum yapmayı reddetti ve basın mensuplarına "Bu aşamada daha fazlasını söyleyemeyiz" dedi.
 
Fransa Ulaştırma Bakanı Thierry Mariani karakutular iyi durumda olsa bile uçuş verileri ve pilot kabinindeki konuşmaların analizinin haftalar alabileceğini söyledi.
 
10 kişilik aile vardı
Uçak kazasında hayatını kaybedenler için Fransa’da dünden başlamak üzere üç gün yas ilan edildi.Ölen 54 Fransız vatandaşı arasında 10 kişilik bir aile de vardı.
 
Yolcuların önemli kısmı Fransız vatandaşıydı ancak Lübnan, Cezayir, Kanada, Almanya ve İngiltere uyruklu yolcular da vardı.
Kötü hava koşulları altında Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’dan kalkan uçak Cezayir’in başkenti Cezayir’e gidiyordu.
Hava kontrol kulesi görevlilerinin uçak ile Perşembe sabahı kalkıştan hemen sonra kesilmişti.
 
McDonnell Douglas MD-83 tipi uçak, İspanya’ya ait hava yolu şirketi Swiftair’den kiralanmıştı ve 6 kişilik mürettebatın tümü İspanyol vatandaşıydı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika