spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Düşen uçağın pilotu kahraman ilan edildi

Seçtiklerimiz

Tayvan’da TransAsia Havayolları’na ait yolcu uçağının dün nehre düşmesi sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 31’e yükseldi. Uçaktaki 58 kişiden 12’si ise halen kayıp.

 

PİLOT KAHRAMAN İLAN EDİLDİ

Uçağı nehre doğru yönelterek kent merkezine düşmesine engel olan pilot ise havacılık uzmanları ve Tayvan basını tarafından kahraman ilan edildi. Tayvan Acil Afet Merkezi, 53 yolcusu ve beş kişilik mürettebatıyla başkent Taipei’den ülkenin ada kenti Kinmın’e giden uçağın Keelung Nehri’ne düşmesi sonucu ölenlerin sayısının 31’e çıktığını, 12 kişinin kayıp, 15 kişinin ise yaralı olduğunu açıkladı.

 

PİLOTLAR DA HAYATINI KAYBETTİ

Yaralıların bölgedeki hastanelerde tedavilerinin sürdüğü, kayıp olanlar için ise arama kurtarma çalışmalarına devam edildiği ifade edilen açıklamada, iki yolcunun yanı sıra kaptan pilot, yardımcı pilot ve bir kabin memurunun da cesedinin bulunduğu belirtildi.

 

31 YOLCU ÇİN VATANDAŞIYDI

Uçağa ait iki kara kutunun da bulunduğu ve dün gece itibarıyla deşifre edilmeye başlandığı açıklandı. Kazanın ardından bin 551 kişi, 394 araç ve 77 botla, nehirdeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye gönderildi. Merkezi Fransa’da bulunan ATR firması tarafından üretilen ATR-72 tipi GE 235 sefer sayılı uçakla, kalkıştan yaklaşık iki dakika sonra irtibat kesilmişti. Düşerken nehir üzerindeki köprüye çarpan uçağın, bir kanadının koptuğu belirlenmişti. Uçaktaki yolcular arasında üçü çocuk 31 Çin vatandaşı bulunuyordu.

 

"TAİPEİ’Yİ KURTARDI O BİR KAHRAMAN"

Uçağın kent merkezindeki yüksek katlı binalara çarpmasına engel olan pilot Liao Çien-tsung, kazanın ardından kahraman ilan edildi. AFP’ye konuşan Hong Konglu havacılık uzmanı Daniel Tsang, "Normal uçuş güzergahına bakacak olursak, pilotun bilinçli bir biçimde daha fazla can kaybını önlemek için uçağı nehre yönlendirdiği anlaşılıyor. Bu çok cesurca bir hamle" dedi. Tayvan basını da pilot Liao Çien-tsung’u göklere çıkardı. Apple Daily gazetesi manşetten verdiği haberde "Taipei’yi kurtaran pilota teşekkürler" başlığını attı. Tayvanlı yazar ve aktris Gin Oy da, "Pilot, uçağın yüksek katlı binalara çarpmamasını sağladı. O bir kahraman" dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika