spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Düşen uçakla ilgili çılgın komplo teorileri

Seçtiklerimiz

Malezya Havayolları’na ait MH17 sefer sayılı uçağın geçen hafta Ukrayna’nın doğusunda düşmesinin ardından, internet komplo teoriyle çalkalanmaya başladı. Komplo teorisyenleri, Rusya üzerinde yoğunlaşan şüpheleri dağıtmak için sıra dışı fikirler öne sürdü. Komplo teorilerinden bazıları şu şekilde:

‘İlluminati Üçüncü Dünya Savaşı çıkarmak istedi’ –Varlığı kanıtlanamayan ve Yeni Dünya Düzeni’ni oluşturmak amacıyla kurulduğuna inanılan İlluminati adlı grubun Üçüncü Dünya Savaşı’nı başlatmak istediğini belirtenler, uçağın “7” ile olan bağlantılarına dikkat çekiyor. Buna göre, MH17 sefer sayılı uçak bir Boeing 777’ydi ve ilk uçuşunu tam 17 yıl önce, 1997’de, yılın 7’inci ayı olan Temmuz’un 17’sinde gerçekleştirdi. 2014’ün rakamları toplandığında da (2+0+1+4) sonucun 7 olduğuna işaret eden teorisyenler, İlluminati’nin 7’yi “mükemmelliğin özü” olarak tanımladığını hatırlatıyor. Bu teoriyi savunanlar, savaşın çıkarılma gerekçesini ise doların kötü durumda olması şeklinde açıklıyor.

‘NATO Putin’e suikast düzenlemek istedi’ – Bu komplo teorisine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, düşen MH17 sefer sayılı uçakla aynı zamanda ve aynı rotayı kullanan başka bir uçakta bulunuyordu. Putin’in uçağının MH17’yle “çok benzer renkler ve çizgiler” taşıdığını belirten komplo teorisyenleri, NATO’nun, Putin’in uçağı yerine yanlışlıkla MH17’yi düşürdüğüne inanıyor.

‘Uçağı, dikkatleri Gazze’den uzaklaştırmak için İsrail düşürdü’ – Düşen uçakla ilgili ortaya çıkan komplo teorileri arasında en çok dikkat çekenlerden biri de uçağı İsrail’in düşürdüğü iddiası. İsrail’in, dünyanın dikkatini Gazze’ye düzenlediği saldırılardan başka bir yöne çekmek için MH17’yi düşürdüğünü savunan teorisyenler, “Uçak, ABD , İsrail, AB, Avustralya ve neo-Nazilerden destek alan Ukrayna Hükümeti tarafından düşürüldü” diyor.

‘AIDS’in kökenini saklamak için düşürüldü’ – Uçağın düşmesi sonucu birçok HIV/AIDS araştırmacısının hayatını kaybettiğini işaret eden komplo teorisyenleri, saldırının “AIDS’in CIA tarafından yaratıldığını saklamak” için yapıldığını savunuyor. Teorisyenler, uçaktaki yolcuların bir kısmının bu “gerçeği” bildiğini ve bunun ortaya çıkmasını engellemek için de uçağın düşürüldüğünün altını çiziyor.

‘Uçağa cesetler yerleştirilmişti, pasaportlar yepyeniydi’ – Bu komplo teorisini savunanlar, uçağın Ukrayna’yı Batı’ya yakınlaştırmak için düşürüldüğüne inanıyor. Bu teoriye göre, “ellerine geçen her fırsatta Rusya’yı suçlamak isteyenler”, uçağın kalkışından önce koltuklara cesetleri yerleştirmiş ve daha sonra uçağı düşürmüş olabilir. Öte yandan, teorisyenler kaza mahallindeki pasaportların yeni olduğuna işaret ediyor ve “Pasaportlar uçağın düşmesinden sonra oraya yerleştirildi” görüşünü savunuyor.

‘Uçağın enkazındaki cesetler günler önceden oradaydı’ – Rus ayrılıkçıların kumandanı Igor Girkin’in ortaya attığı iddia, teoriler arasındaki en “garip” olmasıyla dikkat çekiyor. Uçağın enkazının bulunduğu bölgedeki cesetlerin günler önceden orada olduğunu söyleyen Girkin, “Cesetler uçak havalanmadan oradaydı. Hatta, o kadar uzun süredir oradalardı ki kanları çekilmişti” dedi. Rus ayrılıkçı, cesetleri Ukrayna’nın yerleştirdiğini belirtirken, “Ukrayna’nın yapacağı rezilliklerin sınırı yok” sözleriyle ülkeyi suçladı.

‘Düşen uçak aslında Mart’ta kaybolan MH370’ – Komplo teorileri arasında yaratıcılığıyla çok konuşulan bu teoriye göre, Mart’ya kaybolan Malezya Havayolları’na ait MH370 sefer sayılı uçak aslında hiç kaybolmadı. Bu teoriyi savunanların açıklaması şu şekilde: “Uçak kayboldu gibi yansıtılsa da ABD’nin Diego-Garcia’daki askerî üssüne götürüldü. Daha sonra Hollanda’ya giden uçak, ona ihtiyaç duyulan gün ve saatte uçuşuna başladı. Uçağın içinde canlı insanlar yoktu, cesetler vardı. Pilotlar için ise iki senaryo var; uçakta ya hiç pilot yoktu ve otopilot vardı, ya da pilotlar uçağı düşüşe aldıktan sonra paraşütle atladı. Uçağa herhangi bir saldırı düzenlenmedi; CIA zaten onu bombalarla doldurmuştu.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika