spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

E-vize ile Bodruma gelen turist çiceklerle karşıladı

Seçtiklerimiz

Dışişleri Bakanlığının 2013 yılında uygulamaya koyulan ve turistlerin ülkeye girişi için alınan vizeyi internet üzerinden yapılmasını sağlayan E-Vize sitemini kullanan 10 milyoncu turist Bodrum’a tatile geldiği sırada yapılan sürpriz karşılama turisti sevindirdi.e-vize sisteminin 10 milyonuncu sahibi Birleşik Krallık vatandaşı Michael Gerard Johnston hava limanında çiçeklerle karşılandı. Johnston ailesi ile birlikte Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’tan tatil için geldikleri Bodrum – Milas Havalimanı nda tören ile karşılandı.Saat 01:00’da Bodrum’a varan uçuş sonrasında Johnston ve ailesini Dışişleri Bakanlığına bağlı yetkilileri, Türk Hava Yolları yetkilileri ile Hava Limanı çalışanları karşıladı. Sürpriz karşılama sonucunda şoka uğrayan aile yetkililere sarılarak sevinçlerini dile getirdi. Bazı aile üyeleri ise göz yaşlarını tutamadı. Dışa hatlardan alınan aile daha sonra iç hatlarda bulunan CIP salonuna getirildi. Yiyecek ve içecek ikram edilen İrlandalı aileye THY gidiş, geliş uçak bileti ve maket bir uçak hediye etti. Dışişleri Bakanlığından gelen yetkililer ise aileye plaket vererek İrlandalı aileyi onurlandırdı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı Bilişim Teknolojileri Dairesi Şube Müdürü Ömer Numan Doğrukol e-vize sisteminde 10 milyonuncu vizeyi alan Michael Gerard Johnston için buralarda bulunduklarını ifade ederek “İlk 1 milyonuncu vizeyi 330’dan fazla günde verdik. Bu projemizin elektronik vize sisteminin yabancı turistler arasında ne kadar hızlı yaygınlaştığını bize göstermektedir. Burada da 15 kişilik çok mutlu bir aile tablosu gördük. Ailenin daha önce de Türkiye’ye birçok kez gelmiş. Ailenin en büyük bireyinin Türkiye’yi 15 yıldan fazla ziyaret etmişliği var. Buraya gelmekten çok mutlular. Bizde 10 milyonuncu vizenin bir vesile olduğu bu karşılamada THY’nin desteğiyle ailenin iki üyesine Türkiye’ye gidiş dönüş dış hatlar bileti hediye edeceğiz. Gürcistan geçtiğimiz günlerde benzer bir projeyi hayata geçirdi. Ardından Moldova’nın çalışmaları olduğunu gördük. Uluslararası anlamda tanıtım faaliyetlerimiz devam ediyor ve edecek” dedi.

Ödülleri kazanan Johnston ise Türkiye de olmaktan çok mutlu olduklarını söyleyerek Türkiye’yi çok seviyoruz. Hiçbir güvenlik sıkıntısı yok. Biz burada çok güvenli hissediyoruz. Benim annem ise yıllardır Türkiye’ye gelir. Bizleri de alıştırdı Türkiye’ye çok mutlu olduk böyle bir karşılamadan dolayı herkese teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika