spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Emirates, Nairobi seferlerininin kapasitesini artırıyor

Seçtiklerimiz

Dünya çapında insanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, Kenya’nın başkenti Nairobi’ye günde iki kez düzenlediği seferlerinden mevcutta Airbus A330-200 ile gerçekleştirdiği sefer için daha geniş kapasiteli Boeing 777-300 ER modeline geçerek 1 Mayıs’tan itibaren kapasitesini artırıyor.
 
Boeing 777-300 ER’nin kullanılmaya başlanmasıyla, bu güzergahtaki haftalık kapasite 1.638 koltuğa yükselirken Nairobi destinasyonu da Emirates’in tamamen Boeing 777 operasyonunun gerçekleştirdiği şehirler arasına katılacak.
 
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Emirates’in Latin Amerika, Güney ve Orta Afrika Ticari Operasyonlarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Orhan Abbas, “Nairobi-Dubai servisimiz Afrika’daki en yoğun rotalardan biri ve Kenya’ya Ekim 1995’te sadece haftalık iki uçuşla başlattığımız hizmetlerimizden bu yana istikrarlı bir şekilde büyüyor. Nairobi, hem iş hem de tatil amaçlı yolcuların çok tercih ettiği bir rota ve Masai Mara ile doğu kıyısı sahilleri gibi pek çok ülkenin önemli turizm beldelerine açılan bir kapı görevi görüyor. Ek kapasitemizin bu rotadaki hem turizm hem de iş amaçlı trafiği daha da canlandırmasını umuyoruz" dedi.
 
Abbas, Nairobi ile Dubai arasındaki günlük uçuşların ikisinde de Emirates’in Boeing 777 hizmetinden yararlanılacağını ve Emirates’in özellikle Avrupa, ABD, Uzak Doğu ve Batı Asya’daki 140’tan fazla noktayı içeren dünya çapındaki ağına bağlanabileceğini belirtti. Abbas, söz konusu uçuş ağının Pekin, Bangkok, Hong Kong, Kuala Lumpur, Şanghay, Mumbai, Londra, Frankfurt, Paris, Amsterdam, Roma, Houston, Los Angeles, New York, San Francisco ve Toronto gibi 34 farklı noktaya gerçekleştirilen A380 ağını da kapsadığını sözlerine ekledi.
 
Boeing 777-300 ER ile keyifli yolculuk
 
Emirates Boeing 777-300 ER, üç sınıflı bir yapılandırma ile 354 koltuk, First Class’ta sekiz lüks özel süit, Business Class’ta 42 adet tamamen düz yatan koltuk ve Economy Class’ta 304 geniş koltuk ile hizmet sunuyor. Ayrıca, her üç sınıfta tüm dünyadan filmler, televizyon programları, oyunlar, sesli kitaplar ve müzikleri de içeren, 2000’e varan  kanala sahip ödüllü ice eğlence sistemi de yolculara keyifli bir yolculuk sunuyor.   
 
Tüm Emirates uçuşlarında olduğu gibi, yolcular gurme mutfağını tadarken çok uluslu kabin mürettebatının sunduğu ayrıcalıklı hizmetin tadını çıkarıyorlar. Üstelik aynı zamanda Economy Class’ta 30 kg, Business Class’ta 40 kg ve First Class’ta 50 kg’lik ekstra bagaj hakkından faydalanıyorlar.
 
Uçağın daha büyük olması aynı zamanda bu rotada haftalık toplam 77 ton ek kargo kapasitesi sağlayarak Kenya ile Emirates’in geniş küresel ağı arasındaki ticaret fırsatlarını daha da geliştiriyor.
 
Boeing 777-300 ER, şu anda hizmet veren 102 uçakla Emirates filosunun omurgasını oluşturuyor. Yolcular tarafından en fazla beğenilen uçak modeli arasında yer alan 777-300 ER’ler yaklaşık 80 ülkeye düzenlenen uçuşlarda kullanılıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika