spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Emirates, New York JFK seferlerini artırdı

Seçtiklerimiz

Emirates Batı Ticari Faaliyetler Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Hubert Frach, "Bu yeni sefer, yolculara hem Dubai’den hem de New York’tan akşamüstü ayrılma konforunu sunarak mevcut üç seferimizin sabah ve akşam çıkışlarını tamamlayacak" dedi ve devam etti: "New York, Birleşik Devletler’deki en yoğun ve en popüler rotalarımızdan biri. Bu dördüncü seferi eklemek, başta Uzak Doğu ve Güney Asya olmak üzere küresel ağımızın herhangi bir noktasından uçan yolcularımıza daha da fazla aktarma seçeneği sunacak”.

New York’tan gelen yolcular; dört saatin altında aktarma süreleri ile Johannesburg, Nairobi, Hindistan ve Emirates’in Orta Doğu ağındaki daha birçok şehre rahat aktarma yapabilecek.

Emirates’in JetBlue Airways (B6) ile sahip olduğu ortak uçuş anlaşması çerçevesinde bu yeni dördüncü sefer, JetBlue’nun ABD ve Karayip uçuşlarına daha kolay aktarma yapabiliyor. JFK’de Terminal 5’te faaliyet gösteren JetBlue ile hemen yanında bulunan Terminal 4’te faaliyet gösteren Emirates’in uçuşları hızlı ve kolay aktarmalara olanak tanıyor.

Emirates ve JetBlue ortaklığı

Her iki havayolu şirketinin ortaklığı 2010 yılına dayanıyor. Geçtiğimiz dört yılda fazlasıyla derinleşen hat anlaşması;  iki yönlü ortak uçuş, Boston’da terminal paylaşımı ve iki hava yolunun yolcularının uçuş mili programlarından karşılıklı avantajlarından yararlanmasını içeriyor.

Emirates’in mil programı Skywards üyeleri, JetBlue uçuşlarından mil kazanabiliyor ve millerini JetBlue’nun Kuzey, Orta ve Güney Amerika’daki 86 destinasyonuna yaptığı uçuşlar için kullanabiliyorlar. Benzer şekilde JetBlue’nun TrueBlue sadakat programının üyeleri de tüm dünyadaki Emirates uçuşlarından puan kazanabiliyor.

JetBlue Hava Yolu Planlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Scott Laurence, "New York’un Yerel Hava Yolu olarak Emirates’in bu dördüncü günlük seferi ile ana faaliyet merkezimizde hizmetlerini genişletmeye devam ettiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Emirates, JetBlue için inanılmaz bir ağda ortak müşterilerimize yüksek standartlar sunan değerli bir ortak” dedi.

Dördüncü JFK seferi; Emirates A380 uçağında 14 özel süitten oluşan first class, 76 tamamen yatağa dönüşebilen business class ve 399 geniş aralıklara sahip ekonomi sınıfı A380 uçaklarından biri tarafından gerçekleştiriliyor. Emirates A380 uçağının üst katında Emirates’in birinci sınıfı yolcularına özel uçak içi dinlenme salonu ve first class yolcuları için iki adet eşsiz duş ve spası yer alıyor. Uçaktaki tüm yolcular Emirates’in ödüllü uçak içi eğlence sistemi ice aracılığıyla 1800’e kadar film, TV programı, müzik ve oyuna erişmenin keyfini çıkarabiliyor.

Rüya şehir: New York

New York’a ilk defa Haziran 2004’te uçan Emirates, o tarihten bugüne rota üzerinde 4,5 milyonun üzerinde yolcuyu taşıdı. Hali hazırda DXB ve JFK hattı arasında bulunan iki aktarmasız sefer A380 ile Milano üzerinden uçan diğer sefer ise ABD yapımı Boeing 777 ile gerçekleştiriliyor. Emirates uçuşlarında first ve business class’ta seyahat eden yolcular ile Skywards Platinum ve Gold üyeleri, Emirates’in JFK’de bulunan dinlenme salonuna erişim hakkına sahip.

Dünyanın en simgesel şehirlerinden biri olan New York; müzeleri, galerileri, alışveriş merkezleri, Broadway şovları, Empire State gibi ünlü yapıları, spor etkinlikleri ve sunduğu sayısız farklı deneyim ile uyumayan bir şehir olarak herkese hitap ediyor. Sekiz milyonun üzerinde nüfusuyla New York şehrinde 800’e kadar dilin konuşulduğu tahmin ediliyor ki bu da Emirates’in 147 destinasyonundan seyahat eden yolcuların onları kendi dillerinde karşılayacak birilerini bulmalarını oldukça muhtemel kılıyor.

Emirates hakkında daha fazla bilgi edinmek ve yeni seferdeki yerinizi ayırmak için www.emirates.com sayfasını ziyaret edebilir veya seyahat acentenizi arayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika