spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Emirates turizm desteğinin kapsamını yeniledi

Seçtiklerimiz

İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, popüler destinasyonlarından Mauritius ve Seyşel adalarının turizm kurulları ile yaptığı anlaşma ile adaların turizmine desteğini sürdürüyor. Anlaşma, tarafların hedefleri doğrultusunda; turizm ticaret fuarlarına katılım, ticari tanıtım gezileri, ürün sunumları ve atölyeler gibi pazarlama aktivitelerini kapsıyor.
 
 
MoUs, Seyşeller Turizm ve Kültür Bakanı Alain St. Ange ve Emirates’in İdari Başkan Yardımcısı ve Ticari Kurul Başkanı Thierry Antinori’nin huzurunda; Emirates Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Afrika Ticari Operasyonlar Sorumlusu Orhan Abbas; Mauritius Turizm Tanıtım Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Arnaud Martin; Mauritius Turizm Tanıtım Ofisi Başkanı Kevin Ramkaloan ve Seyşeller Turizm Kurulu Başkanı Sherin Naiken tarafından imzalandı. İmzalar, Arap Seyahat Fuarı 2016 sırasında atıldı.
 
 
Orhan Abbas konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Mauritius ve Seyşeller, Emirates için çok önemli güzergâhlar ve bu nedenle de adaların cazibe merkezlerine verdiğimiz desteği artırıyoruz. 2015/16 mali yılında Emirates, Mauritius ve Seyşeller’e ve buradan diğer güzergahlara, 500 binden fazla yolcu taşıdı. Seyşeller’in ve Mauritius’un turizm kurullarıyla, bu güzergâhların daha çok ön plana çıkabilmesi için birçok ortak faaliyet geliştireceğiz. Bu iş ortaklığının iki taraf için de faydalı olduğuna ve kısa zamanda olumlu sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum” dedi.
 
 
Arnaud Martin “MTPA ve Emirates arasındaki bu yeni anlaşmaya imza attığım için çok mutluyum. Böylece var olan pazarlardan daha fazla pay alma ve yeni pazarlara girme fırsatı elde ediyoruz. Emirates ile olan iş ortaklığımız çok değerli ve bu ortaklığın, Mauritius’un Gayri Safi Milli Hasılası’na önemli katkısı oluyor. Emirates’in turizm endüstrimizin gelişimine olan katkısı inkâr edilemez ve günde iki A380 uçuş ile adaya büyük bir hizmet sunuyor. Her iki tarafın da yararına olacak şekilde, Emirates ile daha güçlü ve canlı ilişkiler geliştirmek için sabırsızlanıyoruz. Emirates’in, adamıza vereceği ilave kapasite sözünü içtenlikle karşılıyoruz. Doğru ortağı seçmek, iş stratejimizin özünü oluşturuyor” diye konuştu.
 
 
Sherin Naiken ise “Vefalı ve çok değerli iş ortağımız Emirates ile aramızdaki mükemmel işbirliği ruhunu daha da geliştirecek ve ilerletecek olan MoU’yu imzalamaktan dolayı çok mutluyum” dedi.
 
2015 yılında Fransa, Reunion Adası, İngiltere, Güney Afrika, Çin, Almanya, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya’nın başı çektiği ülkelerden 1,4 milyondan fazla turist, Mauritius ve Seyşeller’i ziyaret etti.
 
Emirates, Mauritius uçuşlarına Eylül 2002’de, haftada üç sefer ile başladı. Aralık 2013’te başlayan günlük A380 uçuşlarından sonra Ekim 2014’te Emirates, bu güzergâhtaki yoğun talep üzerine uçuşları günde iki sefere çıkardı. Mauritius’a uçan A380’lerin 14’ü First Class Özel Suit, 76’sı yatağa dönüşebilen Business Class koltuklu ve 427’si geniş Economy Class koltuklu olmak üzere 517 yolcu kapasitesi bulunuyor.
 
Emirates Haziran 2015’te, Hint Okyanusu Adası Seyşeller’e gerçekleştirdiği günlük iki uçuşundaki Airbus 330-200’den birini Boeing 777-300ER ile değiştirip kapasitesini artırdı. Seyşeller’e, Boeing 777-300ER ile hizmet veren Emirates, bu güzergâha olan haftalık kapasitesini 1722 koltuk artırdı ve bu rotayı tamamen Boeing 777 operasyonuna dönüştürdü.
 
Emirates, 250’den daha fazla uçağa sahip filosu ile 6 kıtada 150’den fazla güzergaha uçuyor.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika