spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Ereğli İstanbul deniz uçağı seferleri başlıyor

Seçtiklerimiz

 İrfan Erdem, Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü ve Seabird Hava Yolları firması ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Erdem, Seabird Hava Yolları’nın Haliç ile Alaçatı, İzmir, Bandırma, Bursa gibi yerler arasında seferlerinin olduğunu, buna Ereğli’yi de eklemek için çaba harcadıklarını kaydetti. Hava koridor izninin alınması, garanti koltuk ve diğer işlemler için mesai harcadıklarını ifade eden Erdem, şöyle konuştu:

"Firma yöteticileri Ereğli’ye gelerek inceleme yaptı. Alt yapı çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Yer keşfi bitti. Uçak, Belediye İskelesi’ne yanaşacak, yolcusunu alacak ve kalkacak. Fiyat çalışması da bir taraftan yapılıyor. Seabird firması bizden koltuk garantisi istiyor. Biz bunu Deniz Ticaret Odası olarak yapıyoruz. 19 kişilik uçağın en az 10 koltuğunu garanti edeceğiz.

Bunu bir turizm şirketine vereceğiz. Aynı zamanda bu uçaklar buradan Amasya ve Sinop’a da gidecek. Çalışmalar Mart ve Nisan ayına kadar sürecek. Ondan sonra seferler başlayabilecek. Deniz uçağı ile Ereğli-İstanbul arası 45-50 dakikaya düşecek."

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika