spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Erzincan SHYO Öğrenci alacak

Seçtiklerimiz

Erzincan Üniversitesi’ne bağlı Sivil Havacılık Yüksek Okulu 2010 -2011 Öğretim yılında Eğitimine başlayacak.

       

        Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti Erzincan Milletvetkili Sebahattin Karakelle ortak bir açıklama yaparak, YÖK’ün aldığı karar gereği Yeni Eğitim, Öğretim yılında bir yılı hazırlık, dört yılı Lisans eğitimi olmak üzere 5 yıllık eğitim verecek olan Sivil Havacılık Işletmeciliği” bölümünde 30 öğrenciyle eğitimine başlayacağı müjdesini verdiler

       

        Yazılı açıklamada ayrıca; “2010 -2014 yılları arasını kapsayacak planlama doğrultusunda Sivil Havacılığın ihtiyaç duyduğu yeni bölümlerde bu süreç içerisinde açılacaktır. Erzincan Üniversitesi ve Ulaştırma Bakanlığı arasında yapılan protokol gereğince öğrenciler uygulama derslerini Erzincan havaalanında gerçekleştirebileceklerdir.

       

Bu durum Yüksekokuldaki eğitim öğretimin kalitesini uluslar arası standartlara ulaştıracaktır. “Havacılık sektöründe yabancı dil olarak ingilizce bilmenin öneminin büyük olması İngilizce hazırlığı adeta zorunlu hale getirmiştir. Yüksekokul’da eğitime hak kazanan öğrenciler bizzat yurt dışından gelen yabancı öğretim elemanları eşliğinde İngilizce eğitimi alacaklardır.

       

Yüksekokul’da Ingilizce dışında ikinci bir yapancı dil öğrenme imkânı da sunulacaktır. Yüksekokulda 5 yardımcı doçent ve 4 öğretim görevlisi olmak üzere toplam 9 adet öğretim elemanı mevcuttur. Öğretim elemanların çoğu havacılık kökenli olup mesleğinde deneyimli kişilerden oluşmaktadır. Erzincan Üniversitesi Yanlızbağ Kampüsü’nde inşaatı tamamlanan okulumuz günün gerektirdiği modern araç ve gereçlerle donatılacaktır.

       

Yüksekokul bünyesindeki Sivil Hava Ulaştırma Işletmeciliği Bölümünden mezun olan öğrenciler devlet ve özel kuruluşlar olmak üzere devlet hava meydanları işletmelerinde, havayolu şirketlerinde yada özel havacılık yer hizmetleri şirketlerinde; Havaalanı Yönetimi, Havayolu Yönetimi, Havacılık ve Hava aracı Bakım Yönetimi, Havayolu Pazarlaması ve Finansmanı, insan Kaynakları Yönetimi, Müşteri Ilişkileri, Yolcu ve Yer Hizmetleri, Bilet ve Kargo Satış, Havayolu Filo Planlaması, Yük Kontrolü ve Rampa gibi havacılık alanlarında görev alabileceklerdir” şeklinde ifade edildi.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika