spot_img
spot_imgspot_img
18.1 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Etihad  ‘First Apartment’ tasarımı ödül aldı

Seçtiklerimiz

Etihad Havayolları’nın Airbus A380 uçaklarında yer alan ve havacılık endüstrisinde çığır açan “First Apartment” kabininin tasarımı, İngiliz ve Uluslararası Tasarım Derneği (SBID) Ödülleri’nin 2014 töreninde, en önemli ödül kabul edilen Bütünsel Tasarım Ödülü’ne layık görüldü.

Etihad Havayolları’nın, yapılan yolcu anketlerindeki görüşler doğrultusunda “lüks bir otel deneyimi sunan ve aynı zamanda Arap modernizmini yansıtan birinci sınıf kabin” olarak tasarladığı “First Apartment” konsepti; göklerdeki en geniş, en lüks ve en özel birinci sınıf kabini olma özelliğini taşıyor. Geniş gövdeli bir uçakta tek koridorlu bir yerleşim kullanarak havacılık endüstrisinde bir ilke imza atan şirketin First Apartment kabinlerinde Poltrano Frau koltuk, 205 santimetre uzunluğunda ayrı bir yatak, dolap, tam boy bir gardırop, soğutuculu mini bar ve makyaj masası yer alıyor. First Apartment kabinleri 3,6 metrekarelik alanı Etihad Havayolları’nın mevcut First Class süitlerinde yüzde 74 daha fazla alan sunuyor.

Etihad Havayolları’nın ilki 27 Aralık’ta Abu Dabi – Londra uçuşuyla hizmete girecek olan ve toplamda 10 adet sipariş ettiği Airbus A380 uçaklarının her birinde dokuzar “First Apartment” kabini yer alacak. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika