spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Etihad başarılı bir yılı geride bıraktı

Seçtiklerimiz

– Dünya basını yeni uçakların teslimatı için BAE’nin başkentinde bir araya geldi

– Her iki uçağın sıra dışı ‘Abu Dabi Esintileri’ desenlerini taşıdığı dikkat çekti

– Dünyanın en lüks kabini Etihad Rezidans (The Residence by Etihad™) ilk defa kamuoyuna tanıtıldı

– Etihad Havayolları’nın kabin ekibinin yeni üniformaları defileyle tanıtıldı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, çok başarılı geçen 12 ayın ardından yılı, dünya medyasından 200’ün üzerinde gazetecinin katılımıyla Abu Dabi’de gerçekleştirilen ve ilk Airbus A380 ve Boeing 787 uçaklarının tanıtıldığı büyük bir törenle kapattı. Sıra dışı “Abu Dabi Esintileri” desenlerini taşıyan iki yeni uçağın kapıları ilk defa kamuoyuna açıldı ve dünyanın ilk üç-odalı kabini olan ultra-lüks Etihad Rezidans’ın (Residence by Etihad™) da aralarında yer aldığı yeni kabinler gün ışığına çıktı.

Etihad Havayolları ayrıca yeni kabin ekibi üniformalarını da özel bir defileyle tanıttı.

2003 yılındaki kuruluşundan bugüne ilk defa büyük bir değişime giden şirketin yeni üniformalarında kabin içlerinde ve uçak dışında kullanılan renklerin yer alması dikkat çekti.

Etihad Havayolları Başkanı ve CEO’su James Hogan şunları söyledi: “Kısa geçmişimizde pek çok defa yaptığımız gibi yine modern havayolu seyahatini yeniden şekillendiriyoruz.”

“Bugün, şirketimizin içindeki ve dışındaki yüzlerce insanın uzun yıllardır süren çalışmalarının ve gösterdikleri muazzam gayretin karşılığını görüyoruz. “

“Yeni uçaklarımızın lansmanıyla birlikte benzeri olmayan bir lüks, konfor ve hizmet döneminin öncülüğünü yaptık. Bu inovasyonlar gelecek vizyonumuzu temsil ediyor.”

İtalyan modacı Ettore Bilotta tarafından tasarlanan ve yeni kurum kimliğindeki renkleri taşıyan yeni üniformaların tanıtıldığı defilede, 22 Etihad Havayolları kabin görevlisi podyuma çıktı.

Bilotta’nın şirketin Konuk Hizmetleri ve Konuk Deneyimi birimleriyle birlikte tasarladığı yeni üniformaların temel rengini çikolata rengi oluşturuyor ve üniformaların farklı varyasyonları bulunuyor. Kabin ekibi ve lounge çalışanlarının üniformalarında bu renge mor eşlik ederken, yer hizmetleri ve özel hizmetler ekiplerinin üniformalarında portakal rengi ayrıntılar yer alıyor.

Etihad’ın yeni A380 ve Boeing 787 uçakları ticari uçuşlara başlamadan önce bir süre daha test edilecek. A380, 27 Aralık’tan itibaren Londra Heathrow Havalimanı ile Abu Dabi arasında günlük seferler gerçekleştirirken, Boeing 787, 1 Şubat 2015 tarihinden itibaren Düsseldorf uçuşlarında hizmet vermeye başlayacak.

A380’in uçuşlara başlamasıyla birlikte, ilk duyurusunun yapıldığı Mayıs ayından bu yana havacılık dünyası tarafından heyecanla beklenen Etihad Rezidans kabini de hizmete girmiş olacak. Bir oturma odası, ayrı bir duş bölümü ve yatak odasından oluşan Etihad Rezidans kabinlerinde havacılık endüstrisinde yine bir ilk olan kabine özel uçuş görevlisi hizmeti de sunulacak.

Yaklaşık 12 metrekare alana sahip Etihad Rezidans kabini A380’in üst katının ön bölümünde yer alıyor ve bir ya da iki yolcu ağırlayabiliyor.

Etihad Havayolları’nın yeni A380 uçağı ayrıca, tümüyle yatabilen bir koltuğun yanı sıra 205 santimetre uzunluğunda bir yatağa dönüşebilen bir kanepenin de yer aldığı ve özel bir yaşam alanı sunan yeni First Apartment kabinlerinin yer aldığı ilk uçak olma özelliğini de taşıyor.

Etihad Havayolları’ın B787 uçağındaki First Suite kabininde ise soğutuculu mini-bar ile birleştirilerek iki kişilik yatağa dönüşebilen bir özel, bir de açık iki koltuk bulunuyor.

A380’in üst katında 70 adet, B787’de ise 28 adet, koridor çıkışına ve 205 santimetrelik yatağa dönüşebilen koltuğa sahip Business Studio kabini yer alıyor.

A380 ve Boeing 787 uçaklarında yer alan Economy Smart koltuklarda ise özel “sabit kanatlı” başlıklar bulunuyor.

Etihad Havayolları 2015 yılı içinde dört A380 ve üç Boeing 787-9s uçağı teslim alacak. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika