spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Etihad ilk A380 uçağını tanıttı

Seçtiklerimiz

Emirliklerin geleneksel renk ve çizgilerinden esinlenilerek yaratılan tasarımda çöl coğrafyasından ve modern Abu Dabi mimarisinden öğeler yer alıyor.

Almanya’nın Hamburg kentindeki Airbus Finkenwerder tesisinde yer alan boyama hangarından törenle çıkarılan yeni A380, Etihad Havayolları’nın yeni kuyruk ve gövde tasarımıyla yüzünü gösterdi. Törende konuşan Etihad Havayolları Başkanı ve CEO’su James Hogan şunları söyledi: "Henüz birkaç ay önce A380 uçaklarımızın kabinlerini tanıtmıştık ve şimdi bu uçaklarımızın dışarıdan nasıl görüneceğini de dünyayla paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Yeni sıra dışı gövde ve kuyruk motiflerimiz, bizim alışılmışın dışına çıkma ve farklılık yaratma kararlılığımızın devamının bir göstergesi… Bu tasarım, geleneksel uçak dışı çizimlerinden oldukça farklı ve hem karadayken hem de havadayken diğer uçaklardan ayrışacak motifler içeriyor."

Yeni tasarım motifi, Etihad Havayolları’nın Airbus A380 ve Boeing 787 uçaklarındaki yeni kabin içi tasarımlarının da temel unsurlarını oluşturuyor ve halihazırda şirketin reklam ve broşürlerinden de konuk salonlarının (lounge) dekorasyonuna kadar tüm kurumsal markalamalarına uygulanıyor.

Etihad Havayolları’nın yüzden fazla uçaktan oluşan filosunun ve teslim alacağı uçakların tamamı, önümüzdeki üç yıl içinde yeni tasarım motifleriyle boyanacak.

Etihad Havayolları’nın ilk Airbus A380 uçağı, 27 Aralık 2014 tarihinden itibaren Abu Dabi ile Londra arasında sefer gerçekleştirecek. Şirketin, 2015 yılının başlarında teslim alacağı iki A380 uçağı da aynı rotada hizmet verecek ve böylece bu rotada günde üç uçuş gerçekleştirilmeye başlanacak. Teslim alınacak dördüncü ve beşinci A380’ler ise New York ve Sidney uçuşlarında hizmet verecek.

Etihad Havayolları 2015 yılında, dört A380 ve üç Boeing 787-9 olmak üzere yedi geniş gövdeli ve bir A320 ve altı A321 olmak üzere yedi de dar gövdeli uçak teslim alacak.

Şirket, A380 uçaklarının filosuna katılmasıyla birlikte lüks havayolu seyahatinde çığır açacak "The Residence by Etihad" konseptini de hayata geçirecek. A380 uçaklarının üst katının ön bölümünde yer alan "The Residence by Etihad" kabini; oturma odası, çift kişilik yatak odası ve duş bölmesinden oluşuyor. Ticari havacılık tarihinin ilk üç odalı süiti olan "The Residence by Etihad" kabininde, bir ya da iki kişi seyahat edebilecek ve kabin hizmetleri özel bir kişisel yardımcı tarafından sunulacak.

Etihad Havayolları’nın A380 uçaklarında ayrıca, yatırılabilir bir koltuğun yanı sıra tam boy bir yatağın bulunduğu özel süitlerden oluşan yeni First Apartments kabini ile Business Studio ve Economy Smart Seat kabinleri yer alıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika