spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

FAA, uçuş güvenliğiyle ilgili listesini güncelledi

Seçtiklerimiz

Etyopya: Özellikle Somali sınırında saldırıya maruz kalabileceği endişesiyle Etyopya’nın hava sahasının Amerikan uçakları tarafından kullanmamasına izin verilmiyor.

Irak: Irak hava sahası üzerinde yapılan tüm hava taşımacılığının 20 bin feet’in üzerinde yapılması öneriliyor. Bunun altındaki uçuşlar yasak. Yasağa gerekçe olarak son dönemde Irak’ta etkinliği artan IŞİD tehlikesine dikkat çekiliyor.

Libya: Özellikle 2012 yılında ABD Libya elçiliğinin saldırıya uğraması ve elçinin öldürülmesinden sonra bu ülkeye yönelik ABD uçuşları yasaklandı. Libya’da kontrol edilemeyen silahlara işaret ediliyor.

Kuzey Kore: Amerika karşıtı sert söylemleriyle bilinen Kuzey Kore hava sahasından geçmek de Amerikan uçaklarına yasak. Kuzey Kore’nin sık sık balistik füze denemesi yapması bu yasağa gerekçe olarak gösteriliyor.

Somali: Amerikan büyükelçiliğinin bulunmadığı Somali’de de 20 bin feet kuralı var. Tüm uçaklar bu kurala göre yönlendiriliyor. Ülkedeki kaosa ve istikrarsızlığa vurgu yapılıyor.

Ukrayna:
17 nisan’dan bu yana Kırım üzerinden uçuşlara yasak getiren FAA, Ukrayna üzerinde düşürülen Malezya uçağı sonrasu bu ülke hava sahasının kullanılmasını da yasakladı.

Mısır ve Sina Yarımadası, İran, Kenya, Mali, Suriye ve Yemen’e yönelik herhangi bir yasak bulunmazken dikkat uyarısı yapılıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika