spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Faruk Bayındır’dan iddialara cevap

Seçtiklerimiz

Son günlerde Faruk Bayındır ve Tarkim  hakkında iddialar ortaya atıldı. MHP’nin kaset operasyonundan Yalçın Ayaslı’ya  (Borajet’in patronu) kadar ortaya atılan suçlamalara Faruk Bayındır yolladığı  mail ile cevap verdi:

Müsaadenizle iddialara tek tek cevap  vereceğim.

1 – MHP kaset olayı ile başlamak istiyorum.  Yazıda hiçbir görüşmede hiçbir ortamda “ MHP’yi devirdim” demediğim gibi söz  konusu dosyada tek şikâyetçi bendim ve MHP’nin avukatlarından  -yanlış  hatırlamıyorsam- Metehan beyle de bu konuda görüşmemiz oldu.  FETÖ ile MHP  kasetlerinde ismim geçince hem savcılığa hem emniyete defalarca şikâyette  bulundum. Bu işin organize bir yapı tarafından yapıldığını dile getirdim. Örgüt   tarafından hedef alınmama sebep olan hadiselerden biri de zaten budur.  Dosyada  şikâyetçi olan ben olmama rağmen evim ofisim basıldı, arandı.

2-      Ticari bir işbirliği için yola  çıktığımız Yalçın Ayaslı bey ile 2008 yılında işbirliğini noktaladık ve  sonrasında hiç bir görüşmem olmadı.

3-      Atatürk Havalimanı’nda kayıtsız ve/veya  yanlış kayıtlı birilerinin gelmesi veya gitmesi teknik olarak mümkün değildir.   Genel Havacılık Terminali’nde yolcu ve personelin giriş çıkış yaptığı tek bir  nokta vardır. Orada da DHMİ özel güvenlik, polis ve gümrük memurları  bulunmaktadır. Giriş-çıkış yapılabilen başka bir kapı  bulunmamaktadır.

Kaldı ki bu noktadan yurtdışına çıkışlarda  pasaport kontrolü esastır. Onun dışındaki geçişler pasaport kanununa aykırıdır.  Atatürk Havalimanı’nda özel jet yolcuları için tek bir giriş noktası vardır  orası da  genel havacılık terminalidir. Bu noktadaki pasaport işlemleri de  titizlikle genel havacılık terminalinde görevli pasaport polisleri tarafından  yapılmaktadır.  Bugün Fetö davasından tutuklu bulunan dönemin Atatürk Havalimanı  Emniyet Müdürü Ufuk Balcı’nın, iki yıl önce tamamen keyfi ve hiçbir yasal alt  yapısı bulunmayacak şekilde işyerimin bulunduğu genel havacılık terminaline  girişimi yasakladığını hatırlatmak isterim.   Atatürk Havalimanı’ndaki mülki  idare amirleri de konuya vakıftır.  Bu şekilde tarafıma uygulanan baskılara  onlarca örnek verebilirim. Söz konusu tutarsız iddiaları size aktaranlar  kuvvetli ihtimalle mevcut konjonktürü   ticari fırsata çevirmek  isteyenlerdir. 

4-      Ergün Diler ortaya attığı iddialarda  benim Florya imamı olduğumu belirtmiş. Böyle bir şey asla söz konusu değildir.  Günün 18 saati işyerinde çalışan biriyim. Florya’daki iş adamlarına FETÖ  operasyonu yapıldı. Ne ben onları tanırım ne de onlar beni tanır. İddialarınızda  adı geçen Sesli battaniyelerinin sahibi Hazım Sesli’yi tanırım. Onu da Hazım  Sesli’nin ortağı Atlasglobal şirketinin sahibi Murat Ersoy benimle  tanıştırmıştır. Samimiyetimiz de yoktur. Bahsettiğiniz hiçbir salı  toplantılarında bulunmadım. Sözünü ettiğiniz gibi, Zagrosjet’in ne kuruluşunda  ne işletilmesinde hiçbir dahlim yoktur. Zagrosjet’in uçağı 18 aydır mahkemelik  olup uçuşa elverişliliği yoktur. Murat Ersoy ile kurdukları bir şirkettir. Daha  önce de Atlasglobal ile ortak tarifeli uçuşlar yapmaktaydı.

5-      2014’ten itibaren defalarca haberli  habersiz denetlemeler geçirdik. Çok yüklü miktarlarda cezalar kestiler. O zaman  bizi denetleyenler  bir ay önce FETÖ den açığa alındılar.

6-      Sevilay hanım (Yükselir)  Yargıtay’da  akrabalarım olduğunu yazmıştı.  Son 3-4 yıldır Yargıtay’daki dosyalarım  ortadadır. En az 10-15 dosyamız sonuçlandı ve hiçbiri lehimize sonuçlanmadı.   

7-      Ayrıca dün, Ergün Diler’in ortaya  attığı iddialardan esinlendiğini düşünüyorum, İbrahim Tatlıses de hakkımda bir  şeyler yazdı. Fırsat avcılığına dönüşen ortamda yalanlarla beni yıpratmaya  çalıştıkları apaçık ortadadır.  İbrahim bey’in iddiaları asılsız ve safsatadır.  Kayınpederimin uçağını benimle tanışmadan bir yıl önce almıştı ve ben o uçağı  hiç işletmedim. Alımını da satışını da bilmem. Parasını da ödemediğini kendisi  söylemişti. Muhtemelen mahkemelikler.  Benim ve ailemin 10 yıldır kayınpederimle  hiç bir görüşmemiz yoktur. İbrahim bey,  defalarca barıştırmak istedi ancak bu  tekliflerini her seferinde geri çevirdim.    

8-      Barzani ailesine ilişkin iddialarınız  da gerçeği yansıtmamaktadır. Hava taksi şirketi olarak tamamen ticari olarak  ilişkimiz söz konusudur.  Uçakları kiralayan herhangi biri gibi Barzani ailesini  de uçaklarımızla müşteri olarak uçurmuşuzdur. Onlar da tıpkı diğer  müşterilerimiz gibi Atatürk Havalimanı VIP salonundan girer ve çıkışlarını da  oradan yaparlar. Uçağımızı kiralayan bir müşteri olmalarının dışında bizimle bir  ilgileri yoktur. Ayrıca yolcu giriş-çıkış kayıtları, yer hizmetleri şirketleri,  terminal işletmecisi ve polis tarafından tutulmaktadır,  giriş-çıkış işlemlerine  hiçbir şekilde müdahil olamazsınız.

9-      Tarkim Havacılık’a ait hangar yeri  DHMİ’nin açtığı ihaleye en yüksek bedel ödenerek alınmıştır. Projesi de DHMİ’nin  belirlediği standartlarda yani diğer hangarlarla aynıdır. 2008 yılında Borajet’e  devredilen hangarla bir ilgimiz yoktur.

Özetle, yıllardır ülkeme, devletime maddi ve  manevi haddim olmayarak hizmet etmeye çalıştım. Türkiye’nin en büyük özel uçak  hangarına sahip alanında ilkleri gerçekleştiren bir şirkettir. Yasadışı hiçbir  işimiz olmadığı için bugüne kadar gayri yasal ilişkilerimiz de  olmadı.

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve  Ulaştırma Bakanlığı döneminden beri sektörümüzü iyi tanıyan ve destekleyen  Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın teşviki ve destekleriyle ülkemize hizmet  etmekten başka gayem de olmamıştır. Bizim üzerimizden birilerinin kavga  etmesinden, ticari rakiplerimizin fırsatçılığından inanın artık çok yoruldum.  Biz sadece işimizi dünya çapında yapmak istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz.  Şunu bilmenizi isterim biz her zaman devletimizin yanında olduk. Bunu aile  geçmişimize bakarsanız net bir şekilde görebilirsiniz. 70-80 yıldır devlete  hizmette kusur etmeyen bir aileyiz, öyle olmaya da devam edeceğiz.     

Saygılarımla

Faruk Bayındır   

 

ERGÜN DİLER’İN ORTAYA ATTIĞI  İDDİALAR

GÜLEN GELDİ  Mİ?

AKINCI ÜSSÜ  DEĞİL HANGAR

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika