spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Felix Almanya hava sahasını karıştırdı

Seçtiklerimiz

2012 yılında 39 kilometre yükseklikten yaptığı uzay atlayışı ile balonla en yüksek mesafeden serbest dalış gerçekleştiren insan olarak tarihe geçen Avusturyalı ekstrem sprocu Felix Baumgartner yine adından söz ettirmeyi başardı.

Kendi kullandığı bir helikopterle Münih Havalimanı hava sahasına izinsiz giren Baumgartner, hava trafiğini tehlikeye soktu. Baumgartner yüzünden bazı kalkışlar iptal edilirken, Münih hava polisi Baumgaertner’in Salzburg’a kadar havadan takip etti.

Felix Baumgartner’in bugün Bild gazetesinin haberiyle ortaya çıkan çılgın uçuşu Salı akşamı meydana geldi. Görgü şahitleri,  bir helikopterin 700 metre kadar alçaktan uçtuğunu söylediler. Baumgartner’in çılgın uçusu esnasında güvenlik açısıdan bir uçağın kalkışı yarıda bıraktırıldı. Olay anında kendisine telsizle ulaşılamadığı belirtildi.

Polis, yaklaşık 47 dakika sonra daha sonra Salzburg havalimanına inen Baumgartner hakkında hava trafiğini tehlikeye sokmaktan soruşturma açıldığını bildirdi. Soruşturma sonunda uçuş lisansına el konulması söz konusu olan Felix Baumgartner’in cankurtaran helikopteri pilotu olma planlarının suya düşeceğine dikkati çekildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika