spot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Finnair, A350 XWB’nin ilk Avrupalı kullanıcısı oldu

Seçtiklerimiz

 297 koltuk kapsiteli uçağın Premium üç sınıflı konfigürasyonu, 46 adet Business Class, 43 adet Ekonomi Confort ve 208 adet Ekonomi koltuğu içeriyor.

 

Finnair’ın teslim aldığı ilk A350 XWB uçağı, 9 Ekim’de Amsterdam ve Oslo’da başlayan  Avrupa rotaları ile ilk ticari uçuşlarına başlayacak. Ayrıca A350 XWB’nin aktarmasız uzun menzilli uçuşları 21 Kasım 2015’de Helsinki – Şanghay seferi ile başlayacak. Uçak, havayolunun 30 adet A320 ailesi uçağı ve 15 adet A330 / A340 uçağından oluşan 45 uçaklık mevcut Airbus filosuna katılacak.
 
Finnair CEO’su Pekka Vauramo, “Finnair, Airbus ile uzun süreli ve başarılı bir işbirliğine imza atmıştır ve A350 uçağı bu işbirliğini bir üst seviyeye taşıyor. Bu uçak, hava yolculuğunun geleceğidir ve onun sayesinde yolcularımıza tamamen yeni ve geliştirilmiş bir seyahat deneyimi sunacağız” dedi.
 
Airbus Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Fabrice Brégier, “Airbus olarak, dünyanın en uzun soluklu ve en saygın havayollarından biri olan Finnair’ın, A350 XWB uçağının ilk Avrupalı taşıyıcısı olmasından dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz. A350 XWB, rakipsiz yakıt verimliliği ve yolcu konforu ile Finnair’ın Asya pazarında genişlemesine öncülük  edecek mükemmel bir uçak” şeklinde konuştu.
 
Rolls-Royce Büyük Sivil Motorlar Başkanı Eric Schulz, “Biz, Finnair ve Airbus ile birlikte bugün burada olmaktan ve A350 XWB uçağının bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.. Trent XWB, mükemmel standartlara ulaşmak için en iyi teknolojilerin kullanıldığının bir göstergesidir. Bugün, Finnair ile ilişkilerimizde yeni bir dönemin başlangıcındayız ve çok uzun yıllar onlarla birlikte çalışmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.
 
Dünyanın en gelişmiş yeni nesil uçağı A350 XWB, Airbus’ın modern, konforlu ve verimli geniş gövde ailesinin en yeni üyesidir. Operatörlerine oyunun kurallarını değiştirecek ölçüde yakıt verimliliği sunan uzun menzilli A350 XWB’de en modern aerodinamik tasarım, karbon fiber gövde ve kanatlar ve yeni yakıt tasarruflu Rolls-Royce Trent XWB motorları bulunmaktadır. Yakıt tüketimi ve karbon salımında %25 ve bakım maliyetlerindeki önemli ölçüde azalma ile birlikte en gelişmiş teknolojileri, operasyonel verimliliği rakipsiz düzeylere çıkarmaktadır. Standart 18 inç genişliğinde koltukları ile ekonomi sınıfı da dahil olmak üzere tüm sınıflarda daha fazla kişisel alan sunan ekstra geniş kabini ile yolcular için uçuş konforunu yeni seviyelere taşıyor.

 

A350 XWB, bugüne kadar dünya çapında 41 operatörden 783 kesin sipariş alarak dünyanın en başarılı geniş gövdeli uçakları arasında yerini almıştır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika