spot_img
spot_imgspot_img
16.5 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

FlyDubai, enkaz çalışmaları tamamlandı

Seçtiklerimiz

Charter seferi için Dubai’den kalkan FlyDubai Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçak, cumartesi günü yerel saatle 03.50’de Rusya’nın başkenti Moskova’nın 950 kilometre güneyindeki Rostov-on-Don Havaalanı’na iniş yapmaya çalışırken düşmüş, kazada yedisi mürettebat 62 kişi hayatını kaybetmişti.
 
Rusya Acil Durumlar Bakanı Yardımcısı Vladimir Stepanov, dünkü açıklamada yerel saatle 09.00’da arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Gazetecilere yaptığı açıklamada, uzmanların kazanın nedeninin belirlenmesi için günün ilerleyen saatlerinde uçağın parçalarını incelemeye başlayacağını kaydeden Stepanov, enkazdan toplanan DNA örneklerinin de incelenerek kimlik tespiti yapılacağını belirtti.
 
‘53 aileyle irtibat kuruldu’
 
Rostov-na-Don Valiliği’nden yapılan açıklamada ise gece boyu ölenlerin ailelerine bilgi verilmesi yönünde çalışmalar yürütüldüğü, 55 yolcudan 53’ünün ailesiyle irtibat kurulduğu belirtildi. Açıklamada kazayla ilgili 72 ailenin valiliğe başvuru yaptığı, kentteki otellere ölen iki Ukraynalının ailelerin de aralarında bulunduğu kişilerin yerleştirildiği de aktarıldı. 
 
Bu arada Rusya Uluslararası Havacılık Komitesi’nden bir yetkili uçağın kara kutularının da Moskova’ya doğru yola çıktığını açıkladı. Yetkili ayrıca, Havacılık Komitesi yetkililerinin dün de kazanın yaşandığı bölgede incelemeler gerçekleştirdiğini ifade etti.
 
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’ndan bir kaynak da kaza yeri inceleme alanının 15 hektara kadar genişletildiğini söyledi. Kaynak “Rusya Uluslararası Havacılık Komitesi yetkililerinin talebi üzerine, inceleme alanı 10 hektardan 15 hektara çıkartıldı” dedi.
 
‘Yardımcı pilot deneyimliydi’
 
Düşen uçakta yardımcı pilot Alejandro Alava Cruz ve kabin amiri Xavier Alejandro Curbelo Caro olmak üzere iki İspanyol vatandaşı vardı. İspanyol Havayolu Pilotları Birliği (SEPLA) Teknik Müdürü, Ariel Schocron, düşen uçaktaki yardımcı pilotun yeterli deneyimi olduğunu söyledi. Schocron “Yardımcı pilotun yeterince deneyimi vardı. FlyDubai ucuz bir havayolu firması ancak tüm mürettebatın çok deneyimli olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika