spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Fransa ABD’ye uçuşta güvenliği artırdı

Seçtiklerimiz

ABD, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, tehdidin ayrıntılarını vermeden, uluslararası uçuşlar için "güvenilir" terörizm riski olduğu konusunda uyarı yapmıştı.

İNGILTERE VE ALMANYA, ABD’NIN ISTEĞI ILE ÖNLEMLERI SIKILAŞTIRDI

Perşembe günü "belirli bir tehdit" nedeniyle Uganda’nın başkenti Kampala’nın havaalanında da güvenlik önlemleri artırılmıştı.

FRANSA’DAKI ÖNLEMLER

Fransa’nın sivil havacılık otoritesi DGAC, yakından tarama işleminin "yolcuları çok rahatsız etmeden yapılacağını" belirtti. Ancak "gecikmelerin mümkün olabileceği" konusunda uyarı yaptı.Yapılan açıklama üzerine Fransa’dan ABD’ye onlarca direkt uçuşun etkilenebileceği düşünülüyor. Yetkililer, yolculara taramaya zaman tanımak için havaalanlarına erken gelmelerini tavsiye ediyor.

İNGILTERE’DEKİ ÖNLEMLER

İngiltere, Perşembe günü "ortaya çıkan tehdit nedeniyle" kontrolleri artıracağını söyledi. Ama yolcuların her zamanki gibi seyahat etmesi gerektiğini kaydetti.

ABD’nin kendisine karşı "inandırıcı bir tehdidin" varlığına dair uyarıları ardından ülkeye doğrudan uçuş olan havalimanlarında güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı.

ABD’DEN UYARI

ABD’nin iç güvenlik teşkilatı yetkililerinden biri, güvenlik önlemlerinin sıkılaştırılmasının "gerçek", "yakın" ve "inandırıcı" bir tehdidin varlığı nedeniyle olduğunu söyledi ancak tehdide dair ayrıntılı bilgi vermedi.
Güvenlik tedbirlerinin sıkılaştırılması kararı, ABD medyasında El Kaide’nin Suriye ve Yemen kollarının uçaklara koymak için bomba yaptıklarına dair iddiaların yer aldığı bir dönemde alındı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika