spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Fransa’da yeni terör alarmı

Seçtiklerimiz

Güvenlik ihlali sonucunda havalimanlarında alınan önlemler artırılırken, uçaklara  kimliği belirsiz kişilerin üzerine  yazı yazabilecek denli yaklaşmış olması tepki topladı.
 
İngiliz Daily Mail gazetesi konuyla ilgili haberinde grafitilerde tam olarak ne yazdığının basından gizlendiğini söyledi. Üzerine yazı yazılan uçakların olay sırasında hangi havalimanında park halinde olduğu da güvenlik endişeleri nedeniyle basına açıklanmadı.
 
Fransız polisi ve Easy Jet yetkililerinin sorumluları bulmak için ortaklaşa bir soruşturma yürüttüğü belirtildi.
 
Easy Jet sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Yetkililerle tam bir korporasyon içinde olan Easy Jet konuyu inceledi ve durumun sadece bir grafitiden ibaret olduğuna kanaat getirdi.  Easyjet güvenlikle ilgili tüm konuları fazlasıyla ciddiye alıyor ve her yönden güvenliğin sağlandığına emin olmadan hiç bir uçuş gerçekleştirmiyor” dedi.
 
Konuyla ilgili Sun gazetesine konuşan Aviation Security General lideri Philip Baum ise “Elbette grafiti tek başına bir güvenlik riski oluşturmuyor ancak bir kişinin yakıt tankının yakınlarında yasak bir eylem gerçekleştirebilmesi elbette endişe verici bir durum.Havalimanlarının önemli bazı bölgelerinde radikal görüşleri olan kişilerin çalıştığını biliyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika