spot_img
spot_imgspot_img
14.5 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Fraport, Frankfurt için 3. terminal iznini aldı

Seçtiklerimiz

Frankfurt şehrinin güneyinde inşa edilecek yeni terminal binasının, Havalimanı’nın genişleme programının ayrılmaz bir parçası olduğu belirtilen açıklamada, "İlk inşaat aşaması merkez terminal binasını kapsayacak ve yılda 14 milyon yolcuya hizmet verecek 2 temel platformdan oluşacak" bilgisi verildi.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Fraport Yönetim Kurulu Başkanı Stedan Schulte, 3. terminal binasının inşası için verilen ruhsattan memnuniyet duyduklarını belirterek, Fraport inşaat planlama uzmanlarına ve Frankfurt şehri yapı denetim otoritelerine teşekkür etti.

Frankfurt Havalimanı’na ilişkin büyüme tahminlerini incelediklerini aktaran Schulte, "Biz bu tahminleri ve dataylarını inceleyeceğiz ve bu bağlamda terminal kapasitesi gereksinimlerini değerlendireceğiz. Yolcularımıza gerekli kapasitede hizmet vermeye devam edeceğiz ve en iyi hizmetle geniş yelpazede uçuş bağlantıları sunacağız" ifadelerini kullandı.

Frankfurt Havalimanı’nın mevcut koşullar ele alındığında ek kapasiteye ihtiyacı olduğuna dikkati çeken açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapasitenin karşılanması 2021 yılında 3. terminalin inşasının ardından mümkün olacak. Havacılık sektöründe iş planlaması, uzun vadeli bir bakış açısını kapsamalı. Mevcut tahminler, Frankfurt Havalimanı’nın gelecekte sürdürülebilir bir büyüme yakalayacağını onaylıyor. Örneğin; uzun vadeli trafik tahmini resmi makamların verilerine göre 2030 yılında yıllık ortalama yüzde 2,5 büyüme kaydedecek.  

Böylece havacılık işletmesi Almanya’nın en hızlı büyüyen ulaşım ağı olacak. Frankfurt Havalimanı yılda ortalama yolcu sayısını yüzde 3 artırarak zaten bu değeri aştı. Mevcut eğilim, yolcu sayısının yıl sonunda yüzde 2-3 artışa ulaşacağını gösteriyor. Bu trafik büyümesi temelinde, terminal 1 ve 2’nin 2020 yılında kapasitesini karşılamayacak görünüyor."

 Açıklamaya göre, ilk inşaat aşamasında, 3. terminalde 2 platform kullanılarak 24 uçuş noktası yer alacak.

Terminal tamamen bittiğinde ise 50 noktaya uçuş sağlanacak. 3. terminal ayrıca 1. ve 2. terminalleriyle tren yolu bağlantılı olacak.

Bu yıl inşaatına başlanması beklenen yeni binanın kaplayacağı alanın 62 futbol sahası genişliğinde olacağı tahmin ediliyor.

Yeni terminal binasında ilk inşaat aşamasında ulaşım alt yapısı dahil 2,5 milyar avro maliyet hesaplandığı da bildirildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika