spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Garanti Koza WTA Şampiyonlar Turnuvası

Seçtiklerimiz

Bulgaristan’da düzenlenen Garanti Koza WTA Şampiyonlar Turnuvası’nı (Tournament of Champions), finalde İtalyan rakibi Flavia Panetta’yı 2-1 mağlup eden Bosna Hersek doğumlu Alman sporcu Andrea Petkovic kazandı.

Başkent Sofya’daki Arena Armeetz Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 750 bin dolar ödüllü turnuvada Petkovic, iki saatten fazla süren maçta, 1-6, 6-4 ve 6-3’lük setlerle rakibine üstünlük sağladı.

Şampiyon Petkovic’in kupasını, final maçını da izleyen Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev takdim etti. Turnuvanın sponsorlarından Türk Hava Yolları’nın (THY) Bulgaristan müdürü Cenk Öcal da Petkoviç’e, uzak destinasyonlu 5 açık bilet hediye etti.

Turnuvayı ikinci sırada tamamlayan Flavia Panetta ise kupasını, organizasyonun ana sponsoru olan Garanti Koza’nın yönetim kurulu üyesi Serhan Baykal’dan aldı.

Sofya’da üçüncü ve son kez düzenlenen turnuvayı, 2012 yılında Rus Nadya Petrova, 2013 yılında ise Rumen Simona Halep kazanmıştı.

Organizasyon yetkilileri, turnuvanın bundan sonra format değiştirerek Çin’e taşınacağını bildirdi.

Öte yandan, Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Böylesi önemli bir turnuvaya isim sponsoru olarak verdiğimiz destek, bizleri çok heyecanlandırdı. Sponsorluğunu üstlendiğimiz ikinci yılımız ve turnuva geçen yıl verdiğimiz destekle birlikte çok daha fazla önem kazandı" ifadelerini kullandı. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika