spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Gaziantep’ten Irak’a direkt uçuş talebi

Seçtiklerimiz

Irak’ın Gaziantep Başkonsolosu Sabah Aldabbagh, GTO’yu ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.Bartık, ziyarette yaptığı konuşmada, Irak’ın Gaziantep için önemli bir pazar olduğunu belirtti. Bu ülkeyle ticari ilişkilerinin üst düzeyde olduğunu söyleyen Bartık, ilişkilerin daha da ilerlemesi için çalıştıklarını ifade etti.İşadamlarının Irak’a daha hızlı ulaşması için Irak’ın Gaziantep’ten direkt uçuşlar başlatmasını isteyen Bartık, şöyle devam etti:

“Gaziantep’in ihracatında önemli bir yere sahip olan Irak’a ulaşımın daha hızlı olması için şehrimizden Irak’a direk uçuşlar yapılması istiyoruz. Bu konuda Başkonsolos Aldabbagh’ın desteklerini bekliyoruz. Çünkü Gaziantep’ten bu yılın 11 aylık diliminde 2 milyar 2 milyon 820 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Bu rakamın daha fazla olması için hava ulaşımının olması gerektiğine inanıyorum.”

Irak’a önemsediklerini, bunun için Erbil’E ticaret ofisi açtıklarını hatırlatan Bartık, Irak’ın önemli ticaret partnerleri olduğunu kaydetti.

Başkonsolos Sabah Aldabbagh da direkt uçuşlarla ilgili talebi Bağdat’a ileteceklerini belirtti. Aldabbagh, uçuşlarda Bağdat ve Basra’ya inenlerin vizelerini havaalanından aldığını hatırlattı. Gaziantep’in ticaret ve sanayide önemli bir şehir olduğunu belirten Aldabbagh, Gaziantep’i çok sevdiğini, emekli olduktan sonra burada yaşamak istediğini sözlerine ekledi.

Bartık, ziyarette odanın çalışmaları hakkında Aldabbagh’a çeşitli bilgiler verdi.

Ziyarette GTO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bozgeyik de hazır bulundu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika