spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Gülen’in özel uçağı ortaya çıktı

Seçtiklerimiz

Gülen ABD’nin diğer kentlerine ve başka ülkelere Pensilvanya’ya yakın bir alanda bekletilen "Ways" adlı uçağıyla uçuyor.

Türk istihbarat birimleri, her fırsatta bir ceketinden başka malvarlığı olmadığını söyleyen Paralel örgütün lideri Fethullah Gülen’le ilgili çok ses getirecek bir bilgiye ulaştı. Paralel örgütün Gülen’in yaşadığı Pensilvanya’ya yakın bir havaalanında sürekli özel bir uçak beklettiği tespit edildi. Paralel örgüt tarafından Pensilvanya’dan hiç ayrılmadığı söylenen Gülen’in "Ways" isimli bu uçakla zaman zaman seyahat ettiği de belirlendi. Gülen’in bu uçakla ABD’de çeşitli kentlerin yanı sıra başka ülkelere bile gidip geldiği bilgisine ulaşıldı.

Pilotlar eski subay

Uçakla ilgili araştırmasını derinleştiren istihbarat birimlerinin bir şaşırtıcı bilgiye daha ulaştığı öğrenildi. Buna göre, uçakta görevli 3 pilottan ikisinin Türk Hava Kuvvetleri’nden ayrılan iki eski subay olduğu tespit edildi. Bu pilotların sürekli ABD’de yaşadığı belirlenirken diğer pilotun ise, ABD’li olduğu ifade edildi.

Beyin takımında 4 İzmirli

Öte yandan, Fetullah Gülen’in yılda iki kez topladığı 32 kişilik istişare kurulunda 4 ismin İzmirli olduğu da ortaya çıktı. İstihbarat birimlerine göre, cemaatin beyni olarak kabul edilen istişare kurulunda İzmir’den Necdet İçel, Mahmut Akdoğan, Hüseyin Kaplan ve soyadı belirlenemeyen Zafer isimli kişi yer alıyor.

Kurul, yılda iki kez toplanıyor. Bu kurulun başkanlığını Abdullah Aymaz yapıyor. Her toplantısını başka bir ülkede yapan kurulun, örgütün 17 ve 25 Aralık’ta yaptığı darbe girişimlerinin başarısız olmasının ardından toplanmadığı belirtildi.

İçel, vaizlik yapıyordu

İstişare kurulunun kilit isimlerinden Necdet İçel’in İzmir Müftülüğü’nde vaiz olarak görevli olduğu tespit edildi. Örgütün İzmir ve Ege’den sorumlu imamı Bekir Baz’ın da üstünde yer alan İçel’in İsviçre’ye oradan da Afrika’da bir ülkeye kaçtığı ileri sürüldü. 60 yaşındaki 4 çocuk babası İçel’in 1980’li yıllardan itibaren örgüt yönetiminde yer aldığı ifade edildi. Örgüt içinde emniyet ve askeri kanadın Necdet İçel’e bağlı olduğu öne sürülürken İçel’in aynı zamanda Afrika kıta sorumlusu da olduğu kaydedildi. Sahte raporlarla sık sık göreve gitmeyen ve bu yüzden de hakkında soruşturma açılan İçel’in bu gelişmelerin ardından emeklilik için başvuruda bulunduğu tespit edildi. İçel’in, emeklilik talebinde bulunduğu dilekçeyi bile kaçtığı İsviçre’den gönderdiği tespit edildi.

Baz, hep İçel’e soruyordu

Öte yandan Necdet İçel’in Torbalı’da çiftliği ve Karabağlar Bahar Mahallesi’nde iki katlı bir evinin olduğu belirlendi. Karabağlar’daki evinin üst katının bir dönem örgütün bilgi işlem merkezi gibi kullanıldığı, tüm bilgi ve dokümanların burada tutulduğu tespit edildi. İçel’in askeriye ve emniyet mensupları ile görüşmelerini bu evin üst katında yaptığı ileri sürüldü.

ABD’ye kaçan Paralel’in İzmir ve Ege Bölgesi sorumlusu Bekir Baz’ın, tüm adımlarını yapılanmada bir üstünde yer alan İçel’e sorarak attığı belirlendi. Resmi kayıtlara göre çok sık yurt dışına gidip gelen İçel’in 3 Eylül 2014 tarihinde İsviçre’ye gittiği ve 14 Ekim 2014 tarihinde Türkiye’ye geri döndügü belirlendi. Bu süre içinde de İçel’in iki kez İsivçre’den İtalya’ya geçiş yaptığı kayıtlara geçti. 4 çocuk babası İçel’in Türkiye’ye döndükten sonra 16 Ekim 2014 tarihinde İsviçre’ye gittiği ve bir daha dönmediği tespit edildi. İçel’in şu anda Afrika’da bir ülkede bulunduğu iddia edildi.

"Kendini bakanların bile üzerinde görüyordu" iddiası

İçel’in çok ilginç bir özelliği daha ortaya çıktı. İçel’in İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü’de haç turizmi yapan bir şirketin dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla soruşturulan bir firmayla ilgili dosyada zanlı olarak yer aldığı öğrenildi. İçel’e ulaşıldığında bu dosyayla ilgili ifadesine başvurulacağı kaydedildi. Yakın çevresinin verdiği bilgiye göre, İçel kendisini Bakanların da üzerinde görüyordu. Yakınlarına sık sık bu yönde söylemlerde bulunuyordu. İçel’in geçtiğimiz aylarda Balçova’da yapımımı tamamlanan bir inşattan yan yana çift daireyi almak için pazarlık yaptığı ancak anlaşamadığı da öğrenildi. İki dairenin fiyatının 1 milyon 500 bin liranın üzerinde olduğu tahmin ediliyor. ( YENİASIR / FATİH ŞENDİL )

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika