spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

GZP’ye ‘Alanya’ eklendi

Seçtiklerimiz

 DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uçuş kaçırma ve çeşitli karışıklıklara yol açan ‘GZP’ adına ‘Alanya’ ekletmek için iki hafta önce düğmeye basmıştı. Ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü önceki gün resmen GZP’nin adına ‘Alanya’yı ekledi ve Gazipaşa Havalimanı’nın resmi adı ‘Alanya-Gazipaşa Havalimanı’ oldu. Havalimanlarının resmi isimlerinde önce bulundukları il, ardından bulundukları ilçe ve son olarak da havalimanının adı yer alıyor. DHMİ, 1 Eylül’de yapılan haftalık olağan yönetim kurulu toplantısında aldığı kararda "Antalya ili Gazipaşa ilçesinde bulunan uluslararası havalimanına Alanya adının eklenmesi oybirliğiyle uygun görülmüştür" dendi. Bu kararın ardından GZP’ye artık gayriresmi değil resmi olarak ‘Alanya Havalimanı’ denebilecek.

‘BAKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜRLER’

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, resmi ilavenin ardından Twitter’da şu değerlendirmeyi yaptı: “Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu sözünü tuttu. DHMİ yönetim kurulunun dün yapılan haftalık olağan toplantısında GZP’ye Alanya adının eklenmesi kararı oybirliğiyle alınarak ilan edildi. DHMİ resmen GZP’ye ‘Alanya’ adını ekledi. Bakanımıza çok teşekkürler.”

‘GZP DAHA ÇOK TALEP GÖRECEK’

Yaşanan gelişmeyi değerlendiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Çavuşoğlu, bundan sonra Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nın daha çok talep göreceğini söyledi. Çavuşoğlu, "Aslında olması gereken oldu. Çünkü Alanya ve Gazipaşa ayrılmaz bir ikili. Zaten havalimanının adı Alanya-Gazipaşa Havalimanı olarak geçiyordu. Havalimanı temelleri atıldığı günden beri Alanya-Gazipaşa Havalimanı olarak anılıyordu. Alanya, Rusya ve Avrupa’da çok iyi tanınan bir destinasyon. Havalimanının adına Alanya’nın eklenmesi Gazipaşa’ya olan ilgiyi arttıracak. Bu değişiklik Alanya’yı öne çıkaracak. Alanya adı Avrupalıların dikkatini çekecek ve insanlar Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nı tercih edecek. İnsanların Gazipaşa’yı tanımadıkları için tereddütleri bulunuyordu. Bundan sonra Alanya-Gazipaşa Havalimanı daha çok talep görecek. İnsanlar Alanya ulaşım diye Google’a girdiklerinde karşılarına Antalya Havalimanı değil, Alanya-Gazipaşa Havalimanı çıkacak. Yapılan isim değişikliği mantıklı olmuş. Bizim için çok iyi bir karar" dedi.

‘POZİTİF BİR GELİŞME’

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin de, "Bu süreçte katkılarından dolayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ediyorum. Havalimanının adına Alanya isminin eklenmesini pozitif bir gelişme olarak görüyorum. Çünkü Alanya dünya genelinde tanınan bir şehir. Bu gelişme Gazipaşa’nın tanınmasına da katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.

‘MARKALAR İNMEYE DEVAM EDECEK’

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ise, "Alanya-Gazipaşa Havalimanı her geçen gün kapasitesini arttırarak hizmet vermeye devam ediyor. Havalimanına THY’nin sefer düzenlemesiyle birlikte dünya markaları bu havalimanına inmeye devam edecek. Havalimanının adına Alanya isminin eklenmesi dünyadaki tüm havalimanlarında Alanya’nın tanıtımına vesile olacak. Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nın bu hale gelmesinde Alanya kamuoyunun çok ciddi katkısı oldu. Havalimanına Alanya adının eklenmesine katkıları olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika