spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Hamburg Havaalanı’nda bomba alarmı

Seçtiklerimiz

Almanya’nın Hamburg Havaalanı’na geçtiğimiz gün elektronik posta yoluyla bomba ihbarı yapıldı. Polis alarma geçti, yolcular ve bagajlar tek tek arandı.
 
 
Almanya’nın Hamburg Havaalanı’nı polisine gelen ihbarda Norveç Hava Yollarına ait İspanya’nın Teneriffa’ya gidecek D86501 numaralı yolcu uçağının Hamburg semalarında bombayla patlatılacağı ve uçağın düşürüleceği yer aldı. 
 
Havaalanı Polisi zaman kaybetmeden harekete geçti. Kalkmak için son hazırlıkları yapılanan uçağa yolcu ve bagaj alımı durduruldu. Yolcular ve bagajlar tek tek arandı. Ardından bomba ve benzeri patlayıcıya rastlanılmayınca da uçağın kalkmasına izin verildi. 
 
POLİS YANLIŞ UÇAĞI ARADI
 
Polis yarım saat sonra, bomba ihbarının yapıldığı D86501 numaralı Teneriffa uçağı yerine D85601 numaralı Barcelona uçağının yolcularını ve bagajını aradığını fark etti. 
 
Bomba ihbarı yapılan uçak havalandığı için de yolcularını ve bagajlarını aramak için de çok geç kalınmıştı. Neyese ki polisin hatası sonucu olası büyük bir felaket bomba ihbarının asılsız çıkmasıyla yaşanmadı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika