spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Hava-İş grevine destek sürüyor

Seçtiklerimiz

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde THY işvereni ile uzlaşının sağlanamaması sonucu 15 Mayıs’ta THY Genel Müdürlüğü önünde greve başlayan Hava-İş Sendikası üyesi işçilerin direnişi devam ediyor. 10 gün boyunca Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), Halkevleri, İstanbul Barosu, DİSK ve DİSK’e bağlı sendikalar; Türkiye Gazeteciler Sendikası, Atatürk Spor ve Yaşam Köyü taşeron işçileri, direnişteki Hey Tekstil işçilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda sendika ve siyasi parti grevdeki Hava-İş üyelerini ziyaret etti. THY işvereninin "Seferlerde aksama yok, iptal edilen uçuş yok" şeklindeki grev kırma çabaları on gündür devam ederken, THY’deki rötar nedeniyle katılacağı programa geç kalan ve "THY’ye hakkımı helal etmiyorum" diyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın sözleri grev sonrası THY’de yaşanan krizi gözler önüne serdi. 
 
THY grevi halaylar ve sloganlar eşliğinde devam ederken, Bakırköy 3. İş Mahkemesi’nde devam eden 305 işçinin işe iade davasında 11 işçi işçinin işe geri iade edilmesine karar verildi. 
 
Öte yandan aralarında Sendikal Güç Birliği, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Eczacılar Odası’nın da bulunduğu birçok kurum ve işçi örgütü, 26 Mayıs Pazar günü saat 13.00’de grev alanındaki işçileri ziyaret edecek. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika