spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Hava Kuvvetleri‘nde bir ilk!

Seçtiklerimiz

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk ile Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal, iki ayrı F-16 ile "kolda uçuş" gerçekleştirdi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesindeki bilgiye göre, Komutanlığın en kıdemli pilotu Öztürk ile Ünal, 11 Kasım’da iki ayrı F-16 ile "kolda" uçuş gerçekleştirdi.

Balıkesir’e giden iki komutan, 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı ve 9’uncu Ana Jet Üs Komutanlığında incelemelerde bulundu.

Orgeneraller Öztürk ve Ünal, pilotlar ve uçuş ekibi ile bir araya geldikten sonra F-16’ların bakım faaliyetlerini yürüten Hat Bakım Komutanlıklarında incelemelerde bulundu. Komutanlar "hava kuvvetlerinin gizli kahramanları" olarak nitelendirilen uçak bakım sınıfı personelle bir araya geldi.

Komutanlara ziyaretlerinde 162’nci Filo Komutanlığının Fransa’da katıldığı Noble Arrow 2014 Tatbikatı ile 192’nci Filo Komutanlığının katılacağı Tiger Meet 2015 hakkında bilgi verildi.

Ziyaretin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarihinde ilk defa iki hava orgeneralin kolda uçuş gerçekleşmesi bakımından önem taşıdığı belirtildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının en kıdemli iki pilotunu bir araya getiren uçuşla, komutanların toplam uçuş saatleri 3000 saati F-16 olmak üzere 9750 saate ulaştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika