spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Havaalanı için denize 29 milyon ton taş döküldü

Seçtiklerimiz

Havaalanının belirtilen tarihte tamamlanması için 138 kamyon gece gündüz denize taş taşıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada, havaalanı inşaatı için ekiplerin 24 saat çalıştığını belirterek, "Deniz üzerine inşa edilen dünyanın ikinci, Avrupa’nın ve Türkiye’nin birinci havaalanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı için denize 29 milyon ton taş döküldü. Günde 138 kamyonun tonlarca taş taşıması suretiyle pist inşallah 15 Temmuz’da bitirilecek" dedi.

Yılmaz, havaalanının Ordu ve Giresun illerinin arasında olmasının önemine de işaret ederek, şunları kaydetti: "Tek ihale değil bu, üst yapı ve altyapı ihalesi var, yaklaşık 4 bin 550 metre uzunluğundaki piste ilişkin inşaat süreci inşallah 15 Temmuz itibariyle bitiyor. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta zaten yıl sonunda Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılacağını söylemişti. Daha önce gerçekleştirilen üst yapı ihalesine ilişkin çalışmalara yer tesliminden sonra devam ediliyor."

Üst yapı çalışmalarıyla binalar yükseliyor

Ordu-Giresun Havaalanı Üst yapı Proje Müdürü Yüksel Kahraman ise kule blok ve terminal binalarının yapımlarının sürdüğünü dile getirerek, "Daha önce başladığımız VIP yolcuların kullanacağı E-blok kaba inşaatı tamamlanmıştı. Geri kalan D, C ve A bloklarda çalışmalar hızla sürüyor. Hedefimiz üst yapı inşaatlarını zamanında teslim etmek. Bunun için de yaklaşık 150 işçiyle gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Kahraman, bölgede elektrik nakil hatlarındaki çalışmalar nedeniyle yaşanan elektrik kesintilerinin çalışmalarında zaman kaybına yol açtığını, elektrikle ilgili problemlerin giderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika