spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Havacılık sektörü rekora koşuyor

Seçtiklerimiz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün 2014 yılı ilk çeyreğindeki hava yolu istatistiklerini değerlendirdi.
   
2002 yılında 36 milyon olan yolcu sayısının, 2013 yılı sonunda 150 milyona yükseldiğini hatırlatan Elvan, havacılık sektörünün 2014 yılına da iyi bir başlangıç yaptığını ifade etti.  Bakan Elvan, geçen yılın ilk çeyreğinde 26 milyon 630 bin olan hava yolu yolcu sayısının bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 17 artışla 31 milyon 164 bine yükseldiğini belirterek, ”Yaptığımız yatırımlar amacına ulaşıyor, havacılık sektörümüz her yıl kendi rekorunu kırıyor. Yıl sonunda yolcu sayısının yeni bir rekorla 170 milyona ulaşması hiç de şaşırtıcı olmaz” dedi.  

Hava yolunun ”yükü” de arttı
   
Bakan Elvan, ilk 3 ayda uçak trafiğinin de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 artarak 328 bin 272’ye ulaştığını belirtti. Yük trafiğinde ise artışın daha da yüksek olduğunu dile getiren Bakan Elvan, ”Hava yollarımız ile taşınan kargo, posta ve bagaj gibi yük miktarı ise yüzde 17,5 artışla 559 bin 160 tona ulaştı” diye konuştu. Bakan Elvan,  toplam yolcu sayısında en fazla artışın ise Balıkesir Koca Seyit Havalimanında yaşandığını belirtti.
   
”Yatırımlar hız kesmeden devam ediyor”
   
Türkiye’nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı ile Mersin ve Adana’ya hizmet verecek Çukurova Havalimanının yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini anlatan Bakan Elvan, ”Hakkari Havalimanında ise sona yaklaştık, çok yakında hizmete açacağız” dedi. İstanbul 3. Havalimanı için çalışmalar devam ettiğini hatırlatan Elvan, havacılık alanında yatırımlarının hız kesmeden devam edeceğini dile getirdi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika