spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Havacılık Sevdalıları Selçuk Efes Havaalanında Buluşuyor

Seçtiklerimiz

Geçen sene Selçuk-Efes Havalimanı ‘nda; Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği öncülüğünde ve Devajans organizasyonu ile yapılan "TATCA Havacılık Festivali" bu sene da İzmir Selçuk-Efes Havalimanı ‘nda 13-14 Eylül tarihleri arasında tertip edilecek .

Geçen sene düzenlendiği tek günde yaklaşık olarak 8 bin kişinin ziyaret ettiği, 28 katılımcı kurum kuruluşun bulunduğu ve çeşitli havacılık etkinliklerin düzenlendiği festival, havacılık sektörünü aynı noktada toplamayı başarmıştı. Geçen sene olduğu gibi etkinliğin ana sponsoru bu yıl de TAV Havaalanı İşletmeleri. Bu senenin etkinlik sponsorları arasında; Atlas Jet, Pegasus, Sun Express, Onur Air, ICF, Corendon, Free Bird’ de yer almaktadır.

Destekleyen kurumlar arasında; TC. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Şirketleri, Türk Hava Kurumu, İstanbul Havacılık Kulübü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Belediyesi, bulunuyor . İki gün boyunca sürecek olan festivalde; Hava Akrobasi Gösterileri, IVAO Sanal Havacılık Gösterileri, Paraşüt Gösterileri, Helikopter Gösterileri, Havacılık Temalı Yer Etkinlikleri, Üniversite ve Kulüp Etkinlikleri, Model Uçak Gösterileri, Çocuk Oyun Alanları, Konserler, Armağan Uçuşlar ve Yarışmalar düzenlenecektir.

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği Genel Başkanı Selim Ergun Lak ; Türkiye’ye bu festivali kazandırmakla gurur duyuyoruz. ‘Havacılık festivalinin her önceki gün daha da iyi bir noktaya taşındığını ifade etti .

Etkinliğin organizasyonunu gerçekleştirmekte olan DevAjans Bütünleşik Pazarlama İletişimi Başkanı Erhan Gölbey "TATCA önderliğinde gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonun gelişerek büyümesi bizleri çok fazla sevinçli ediyor. Havacılık sevdalıları tarafından benimsenen festivalin gelecek yıllarda daha da mühim bir yer alacağını umut ediyoruz" bunun yanı sıra Selçuk’ un tanıtımına olan katkısının yadsınamaz olduğunu ortaya koyarak görüşlerini dile getirdi.

Bu sene da bütün havacılık sevdalılarını konuk etmeyi amaçlayan festivalde olacak olan konuklar unutulmaz iki gün geçirecekler. Etkinliğe gelecek olan misafirler çekilişler ile değişik hava taşıtları ile bedava uçuş hakkı kazanacaklardır.

Dünyaca şöhretli gösteri pilotumuz Ali İsmet Öztürk, Oğuzhan Yararcan ve İtalyan Pilot Maurizio Perissinotto’nun yer çekimine meydan okuyan gösterilerinin beraberinde , Romanya’dan gelen ve İzmir’de ilk kez gösterici uçuşu yapacak olan "Hawks of Romanian" ekibi de izleyenlere unutulmaz anlar yaşatacak…

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika