spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Havada ölüm kalım savaşı!

Seçtiklerimiz

Fethiye Ölüdeniz’e gelerek dünyanın sayılı paraşüt merkezlerinden Babadağ’dan atlayış yapan yamaç paraşütü pilotları, Ölüdeniz semalarında birbirinden tehlikeli akrobasi hareketleri deniyor. Akrobatik hareketler arasında en tehlikelisi tumble (takla) hareketi olarak gösteriliyor. Hareket, pilotun paraşütle havada 360 derece dönmesinden oluşuyor. Pilotlara adrenalin dolu dakikalar yaşatan bu zorlu hareket, gökyüzünde tehlikeli anları da beraberinde getiriyor.

Ölüdeniz’de takla hareketi denerken, ölümle burun buruna gelen pilotlar, bu anları dizlerine ya da başlarına bağladıkları kameralarla saniye saniye kaydediyor. Pilotların sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla yayınladığı bu görüntüler, en çok tıklananlar arasında yer alıyor.

KENDİ DÜŞÜŞÜNÜ KAYDETTİ

Görüntülerden birinde Babadağ’dan havalandıktan sonra Belceğiz Plajı semalarında dizine bağladığı paraşüt kamerasını çalıştıran pilot Ali Çelebi, akrobasi denemesine başlıyor. Havada taklalar atan Çelebi, dönüşleri bitirmeye çalışırken paraşütün kontrolünü kaybediyor. Paraşütün içine düşerek iplere dolanan pilotun yedek paraşütü açma çabası, ölüm- kalım savaşına dönüyor. Pilot hızla denize çakılmaktan yedek paraşütünü açarak kurtuluyor. Kısa süre içinde Ölüdeniz’e düşen pilot, yüzerek sudan çıkmayı başarıyor. (DHA)

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika