spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Havalimanında 529 Mısırlı için darağaçlı eylem

Seçtiklerimiz

Basın açıklamasının yapılacağı Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş katının önüne idam sehpası kuran Memur-Sen üyelerinin bazıları ise kefen giydi. Eylemin ardından bazı vatandaşların idam sehpası önünde hatıra fotoğrafı çektirmesi ise ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Grup adına Ulaştırma Memur-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Süheyla Balaban açıklama yaptı. Balaban, “529 kişi yargılandıktan sonra ikinci duruşmada idama mahkum edildi. Darbe hükümetinin hukuksuz yargısı tarafından tamamen siyasi olarak verilen idam kararları Mısır’daki anti-demokratik sürecin yeni bir yansıması olarak karşımızda durmaktadır. Mısır yargısı şuanda darbeci baskıcı yönetime alet olmuştur.”Memur-Sen üyesi Murat Aşkın, simgesel olarak darağacını havalimanına getirdiklerini aktardı.

Sadece simge olmanın ötesinde Mısır’da var olan bir gerçeği de göstermek istediklerini belirten Aşkın, “Mısır’da yaşananları 21. Yüzyılın bütün insanlarının görmesini istiyoruz. Bu utanç vesikası hadisenin bütün kamuoyunun göstermiş olduğu hassasiyetle ortadan kaldırılacağına inanıyoruz” dedi.
Grup açıklamanın ardından dağıldı.

ÖĞRENCİLER DE GÖSTERİ YAPTI

Marmara Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenci, Mısır’da 529 kişi hakkında verilen idam kararını protesto etti.
Kendilerine, "Marmaralı Müslüman Öğrenciler" adını veren yaklaşık 100 öğrenci, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü önünde toplandı. "Suriye’de, Mısır’da, tüm Ortadoğu’da diktatörler ve emperyalistler yenilecek, İslami direniş kazanacak" yazılı pankart açan öğrenciler, “İslami hareket engellenemez" sloganları attı. Kuran’ı Kerim okuyan öğrenciler, daha sonra basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını yapan Sercan Ekin, “Cunta yönetimi işgali altındaki Mısır’da, 24 Mart tarihinde 20 dakika süren bir duruşmada 529 kişi hakkında verilen idam kararı, bir insanlık suçudur. Bu kararı veren mahkemenin, geçtiğimiz 3 Temmuz 2013’te askeri cunta tarafından gerçekleştirilen darbecilerin emrinde olduğu aşikardır. Emperyalistler, Müslüman coğrafyaları küresel ve yerli işbirlikçi diktatörler eliyle talan etmektedir. Müslümanlar olarak yaşananlar karşısında sessiz kalmıyoruz, tavır alıyoruz ve zalimlerin yaptıklarının hesapsız kalmayacağını biliyoruz" diye konuştu.
Yapılan eylemin ardından grup dağıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika