spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Havaş, British Airways işbirliği anlaşması imzaladı

Seçtiklerimiz

Dünyanın önde gelen havayolu şirketlerine yer hizmetleri sunan Havaş, İngiltere’nin bayrak taşıyıcı havayolu British Airways (BA) ile eğitim anlaşması imzaladı. Anlaşmayla birlikte Havaş, British Airways’in yurtdışından eğitmenlerle yürüttüğü harekat memuru ve ramp ekip sorumlusu eğitimlerini kendi bünyesindeki eğitim modülüne entegre etti. Böylece Havaş, BA’nın uluslararası standartlardaki Insignia programı üyeleri arasına katıldı. Havaş BA’ya hizmet verdiği tüm istasyonlarda kendi eğittiği harekat memurları ve ramp ekip sorumlularıyla operasyonlarını sürdürecek.
 
Havaş Genel Müdür Vekili Kürşad Koçak, “Havaş olarak, tüm operasyonlarımızda en iyi hizmeti sunabilmek için çalışanlarımıza verdiğimiz eğitimleri uluslararası standartlara uygun nitelikte sağlıyoruz. Eğitim modüllerimizde de önceliğimiz, gelişen ve değişen sistem ve teknolojilere paralel kapsamlı eğitimlerle operasyonlarda görev alan çalışanlarımızı desteklemek. Bu doğrultuda, harekat memurlarına ve ramp ekip sorumlularına verdiğimiz eğitim başlıklarını, Avrupa’nın lider havayolu şirketlerinden British Airways’in eğitim prosedürlerine entegre hale getirerek havayolunun Insignia programına “Silver” üye olarak dahil olduk. Bu anlaşma, kurumumuzun verdiği hizmetlerde dünya standartlarını sağladığının da bir göstergesidir” dedi.
 
Anlaşmayla İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki operasyonlarda Havaş’ın kendi bünyesinde sağladığı uluslararası standartlardaki eğitimin British Airways prosedürlerine uygunluğu tescillenmiş oldu. Insignia programı kapsamında; headset, pushback&towing, ekip sorumlusu hizmetleri (SAL), harekat memuru hizmetleri (TRC) konusunda Havaş tarafından çalışanlara verilen eğitimlerin standartları, British Airways tarafından uygun donanım ve standartlarda kabul edilirken, koltuk ve perde konfigürasyonu eğitimi konusunda ise Havaş bünyesindeki eğitmenler sertifikalandırıldı.
 
Havaş, British Airways’e Atatürk Havalimanı’nın yanı sıra Nisan ayında başlamayı planladığı Milas-Bodrum ve Dalaman Havalimanı operasyonlarında da bu kapsamda hizmet sunacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika