spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

HKÜ imzası gökyüzünde

Seçtiklerimiz

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), son yılların gözde mesleklerinin yer aldığı sivil havacılık alanında da eğitim vermeye başladı. Türkiye’de sivil havacılıkta bir ilk olan istihdam garantili eğitim için protokol imzalandı. HKÜ ve Pegasus Havayolları arasında yapılan işbirliğiyle yabancı dil dilen en az lise mezunu olan kişiler alacakları teorik ve pratik eğitimlerle garantili iş imkanı bulacak.

HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu’nun da katılımıyla HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ile Pegasus Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Özsoy’un imzaladıkları protokolle "Kabin Memurluğu Eğitimleri" başladı. Prof. Dr. Tamer Yılmaz, son yıllarda artan havayolu taşımacılığıyla birlikte sürekli gelişen sektörün en temel elemanların olan kabin memurluğunda büyük bir ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 2016 yılında 500 kabin memuru yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Prof. Dr. Yılmaz, "Eğitimlere 20 yaşında, en az lise mezunu ve yabancı dil bilenler katılabilecek.

Gaziantep, İstanbul ve Ankara’da vereceğimiz teorik eğitimleri tamamlayan öğrenciler daha sonra Pegasus Havayollarının uçaklarında pratik eğitim alacaklar. Bu program ile birlikte eğitimlerimiz pilotaj başka olmak üzere havacılık diğer branşlarına varana dek sürecektir" dedi.

Pegasus Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Özsoy ise sivil havacılığın çok hızlı gelişen bir sektör olduğunu belirterek, "Pegasus olarak da bu hıza ayak uydurmaya çalışıyoruz. Kabin görevlileri sivil havacılık için çok önemli. Eğitimler için çok önemli bir kaynak kitap hazırlanmış. Bu alandaki en kapsamlı akademik çalışma olmuş. Böyle bir ortakla çalışacağımız için çok mutluyum" diye konuştu.

Pegasus Havayollarını önemli bir girişimciliğe istihdam oluşturacağı için kutlayan HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Haluk Kalyoncu da, üniversitenin kuruluş amacının insan ve eğitim olduğuna dikkat çekerek, hazırlanan projenin de sivil havacılıkta ciddi bir ihtiyacı karşılayacağını kaydetti. Kalyoncu, havacılık konusunda yeni çalışmalarının olacağını da sözlerine ekledi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika