spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

İlk mars yılını Mars selfie çekerek kutladı

Seçtiklerimiz

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın Mars’a yolladığı keşif aracı Curiosity gezegende gün içerisinde tamamladığı, 687 güne karşılık gelen bir Mars yılının anısına selfie çekerek NASA Merkezi’ne yolladı.

Mars’taki çevresel koşulların mikrobiyolojik hayata uygunluğunu keşif için gönderilmektde olan aracın en mühim keşiflerinden biri Ağustos 2012’de iniş yapmış olduğu kısımda antik bir nehir yatağını bulmak oldu.

Curiosity ilk senesinde çok fazla mühim keşiflere imza attı ve ana görevini tamamladı.

Curiosity, Yellowknife Bay (Sarıbıçak Koyu) olarak adlandırılan bölgedeki çok büyük kraterde de antik bir göl tabanı keşfetti.

Curiosity’nin bölgedeki çamur tabakalarındaki bulguları, Mars’ın mikrobiyolojik hayata makul olup, olmadığına ait soruya yanıtı, tarihi bir "evet" oldu.

Bu örneklerin analizi, bölgenin bir dönem göl tabanı olduğunu ve göl tabanında eski döneme ilişkin kolay yaşam formlarına ve yaşam için hayati elementlere rastlandı.

Bu baharı da Windjana denilen kısımda kumtaşı örnekleri toplayarak geçiren keşif aracı, halen güney batı Mount Sharp (Keskin Tepe) bölgesine doğru ilerlemeye devam ediyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika