spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

İlk Özel Motorlu Paraşüt Pisti Alanya’da

Seçtiklerimiz

Almanya’dan 2 yıl önce Alanya’ya gelen havacılık tutkunu Önder Yılmaz ve oğlu Onur Yılmaz, Okurcalar Mahallesi Alarahan mevkisinde paramotor ve motorlu paraşüt uçuşlarının güvenli şekilde yapılabileceği bir tesis kurdu. Gösteri merkezi, bakım hangarı, satış ofisi, eğitim odaları, yamaç paraşütü eğitim tepesi ve 300 metre uzunluğunda uçuş pistinin yer aldığı tesiste, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden gerekli izinler alındıktan sonra turistik uçuşlar ve eğitim uçuşlarına başlanacak.

SİVİL HAVACILIK ARAÇLARI TANIMIYOR

Trike Force Motorlu Paraşüt Şirketi Genel Müdürü Onur Yılmaz, Türkiye’de kendi alanında bir ilk olan tesisin Alanya’da 30 dönüm arazi üzerine kurulduğunu söyledi. 2 yıl önce başladıkları tesisin tüm altyapısını tamamladıklarını, ancak henüz bürokrasi engelini tam olarak aşamadıklarını belirten Onur Yılmaz, "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu araçları tanımıyor. Bu nedenle resmi izinleri almakta geciktik. İşlemler tamamlandıktan sonra tesisimizde turizme yönelik uçuşlar ve uçuş eğitimleri yapılacak" dedi.

ÖNCE YAMAÇ PARAŞÜTÜ EĞİTİMİ

Motorlu paraşüt uçuşundan önce kursiyerlere eğitim tepesinde yamaç paraşütünde hakimiyet eğitimi verileceğini dile getiren Onur Yılmaz, "Yamaç paraşütü eğitiminde paraşüt hakimiyetini sağlayan kursiyer daha sonra 3 tekerlekli, motorlu ve paraşütlü hava aracı olan ‘Xcitor’ adlı motorlu paraşütü kullanmayı öğrenecek. Havacılık meraklıları, 5 veya 7 günlük kurs sonunda uçuş eğitimini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanacak" diye konuştu.

ARAÇLARA RUHSAT ŞARTI GETİRİLMELİ

Türkiye’de motorlu paraşütlerin gerekli mühendislik kurallarına uyulmadan üretildiğini ve bilinçsiz şekilde uçuşlar yapıldığını öne süren Onur Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sertifikası olmayan kişiler güvensiz şekilde uçuş yapıyor. Bu nedenle üzücü kazalar da yaşanıyor. Bunun önüne geçilmesi için Avrupa’daki gibi kanun çıkarılmalı. Bu tür hava araçlarına ruhsat şartı getirilmeli. Sahil Güvenlik personeli ve emniyet mensupları da bu hava araçlarından yararlanarak olaylara daha kısa sürede müdahale edebilir. Bunun için önümüzdeki süreçte eğitim projelerimiz olacak."

UÇAN OTOMOBİL 2015’TE TÜRKİYE’DE

Trike Force Motorlu Paraşüt Şirketi sahibi Önder Yılmaz da Türkiye’de daha önce gördükleri hava araçlarının kendilerini tatmin etmediğini ve bu nedenle yurt dışında tanınan, sertifikalı ve kaliteli araçları ithal ettiklerini kaydetti. Bu araçların distribütörlüğünü alarak Türkiye’de satışına başladıklarını söyleyen Önder Yılmaz, Almanya’da üretilen ‘Fly Car’ (Uçan otomobil) adlı hem karada hem de havada ilerleyebilen aracı 2015 yılında Türkiye’de 60 bin Euro’ya satışa çıkaracaklarını dile getirdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika